Παρασκευή 26 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο ελληνικός λαός στηρίζει τον αγώνα των Κούρδων

Ο Θεοχάρης Παπαμάργαρης,πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), απευθύνοντας χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους, υπογράμμισε ότι με το σημερινό μεγάλο συλλαλητήριο θέλουμε να δηλώσουμε ότι "εμείς δεν ντρεπόμαστε. Αντίθετα, λέμε ότι η ντροπή αρμόζει σ' εκείνους, Αμερικάνους και Ευρωπαίους, που αφού επί τέσσερις μήνες καταδίωκαν τον Οτσαλάν σαν κυνηγημένο αγρίμι, διέταξαν τη σύλληψη και παράδοσή του στους στρατοκράτες της Αγκυρας. Ντροπή αρμόζει στην ελληνική κυβέρνηση που, στο όνομα της περιβόητης ΟΝΕ και του ΝΑΤΟ, έσκυψε το κεφάλι, παγίδεψε και παρέδωσε τον Οτσαλάν στους δημίους του.

Ο ελληνικός λαός δεν έχει καμία σχέση μ' όλα αυτά. Ο ελληνικός λαός στήριξε και στηρίζει τους αγώνες των λαών, τον αγώνα των Κούρδων, των αγωνιστών Τούρκων δημοκρατών και πατριωτών για δημοκρατία, για ειρήνη, για φιλία. Για ειρηνική συμβίωση των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, του ΝΑΤΟ και των στρατοκρατών".

Καταλήγοντας συμπλήρωσε: "Εμείς σήμερα εδώ συγκεντρωθήκαμε όχι μόνο για να τραγουδήσουμε ό,τι μας ενώνει αλλά και να μετρηθούμε. Είμαστε ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών είμαστε ενάντια στη "νέα τάξη πραγμάτων". Είμαστε για την ειρήνη, για τη συμφιλίωση των λαών, για μια κοινωνία καλύτερη, πιο δίκαιη. Και ο αγώνας μας δεν τελειώνει με τη σημερινή μεγάλη συγκέντρωση. Θα συνεχιστεί. Δε σκύβουμε το κεφάλι!".

Οι εργάτες συμπαραστέκονται στον κουρδικό λαό

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Α. Ζαζόπουλος διατράνωσε την αλληλεγγύη και συμπαράσταση των εργατοϋπαλλήλων στο δοκιμαζόμενο κουρδικό λαό. "Απαιτούμε, σημείωσε την απελευθέρωση του ηγέτη τους Α. Οτσαλάν. Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε στο πλευρό έως τη δικαίωση του αγώνα του. Δηλώνουμε επίσης την απόφασή μας να παλέψουμε για την υπεράσπιση του πολιτικού ασύλου, ενάντια στην επαίσχυντη συμφωνία Σένγκεν, ενάντια στην κτηνωδία της Νέας Τάξης Πραγμάτων".

Στη συνέχεια με έμφαση τόνισε ο ομιλητής: "Η εξέλιξη της υπόθεσης Οτσαλάν και η κατάληξή της αποδεικνύουν την αδίστακτη ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα ενάντια σε όσους παλεύουν για εθνική ανεξαρτησία, για ανθρώπινα δικαιώματα, σε όσους δε σκύβουν το κεφάλι. Η εξέλιξη των γεγονότων είναι τραγική όχι αποσπασματικά για τη σύλληψη του Κούρδου ηγέτη, αλλά γιατί η "νέα τάξη πραγμάτων" καραδοκεί στην περιοχή, κραδαίνοντας τον πέλεκυ της σφαγής των λαών. Οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές καλούσαν τις χώρες που έρχονταν σε επαφή με τον Οτσαλάν να τον παραδώσουν. Η κυβέρνηση Σημίτη σαν ο πιο πιστός υπάλληλός τους ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους. Η κυβέρνηση των Ιμίων, των "S-300", της νέας δομής του ΝΑΤΟ, η κυβέρνηση που προσπαθεί να γονατίσει τους εργαζόμενους". Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι "η κυβέρνηση μια μόνο υπηρεσία μπορεί να προσφέρει στο λαό. Να παραιτηθεί. Διαφορετικά είναι η ώρα, ο περήφανος λαός μας να την γκρεμίσει και να είναι τέτοιος ο γδούπος του πεσίματός της, που να καλύψει τις ευχαριστίες των αφεντικών της προς αυτήν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ