Παρασκευή 26 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
"Καλές οι εκλογές, αλλά δεν τις θέλουμε"!

Η ηγεσία της ΝΔ συμμορφώνεται πλήρως με τις εντολές της πλουτοκρατίας, που δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές και κλίμα "πολιτικής αποσταθεροποίησης"

"Καλό θα ήταν να γίνουν εκλογές, αλλά εμείς δεν τις ζητάμε, γιατί δεν μπορούμε να τις επιβάλλουμε"! Αυτό ήταν το επόμενο "αντιπολιτευτικό" βήμα που έκανε χτες ο Κ. Καραμανλής, επιβεβαιώνοντας έτσι πανηγυρικά την πειθαρχία του στις επιθυμίες της οικονομικής ολιγαρχίας, η οποία και μέσω ΣΕΒ έχει καταστήσει σαφές ότι δεν επιθυμεί ούτε πρόωρες εκλογές ούτε και κλίμα... "πολιτικής αποσταθεροποίησης", στο όνομα της επίτευξης του στόχου της ΟΝΕ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας χθες στη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματός του, φθάνοντας στο "διά ταύτα" της υπόθεσης Οτσαλάν, είπε: "Θεωρούμε ως καλύτερη λύση την προσφυγή στις κάλπες για να μπορέσουν οι Ελληνίδες και οι Ελληνες ελεύθερα και αβίαστα να εκφραστούν, να αποφασίσουν, να δώσουν λύση. Ομως, όπως ξέρουμε όλοι, δεν μπορούμε να επιβάλλουμε τις εκλογές".

Επειδή, η αναφορά αυτή ερμηνεύτηκε από τα ΜΜΕ ότι ο Κ. Καραμανλής ζητά πρόωρες εκλογές, ο εκπρόσωπος του κόμματος Αρ. Σπηλιωτόπουλος υποχρεώθηκε να διευκρινίσει (στο "Φλας") ότι "τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ούτε τώρα ζητήσαμε εκλογές... Δεν είναι σοβαρό ούτε αξιόπιστο να λέμε "ζητούμε εκλογές"".

Η προσπάθεια αυτή της ηγεσίας της ΝΔ να επιχειρεί να εμφανιστεί από τη μια ως "εναλλακτική λύση" και ως έτοιμη να κυβερνήσει και από την άλλη να μη ζητά εκλογές - δηλαδή και να "συμμορφώνεται" με τις άνωθεν εντολές και να ικανοποιεί την εκλογική βάση - δεν πέρασε ασχολίαστη από τη χθεσινή συνεδρίαση. Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του βουλευτή Γ. Σούρλα, ο οποίος απάντησε στον Κ. Καραμανλή ότι "και την παραίτηση του πρωθυπουργού ζητάμε, αλλά δεν μπορούμε να την επιβάλουμε". Ταυτόχρονα, πρότεινε η ΝΔ να ζητήσει πρόωρες εκλογές.

Κατά τα λοιπά, ο Κ. Καραμανλής επιχείρησε να κερδοσκοπήσει με την υπόθεση Οτσαλάν, περιοριζόμενος στην περιγραφή των αισθημάτων ντροπής και θλίψης που αισθάνθηκε ο ελληνικός λαός και επικρίνοντας τον Κ. Σημίτη που δεν ανέλαβε τις ευθύνες του! Οσο για τα συμπεράσματα που έβγαλε από την υπόθεση, αυτά είναι αντάξια ενός επίδοξου κυβερνήτη: Πρώτον, δεν υπάρχει στρατηγική στα εθνικά. Δεύτερον, η διάλυση και η αποσύνθεση των πάντων κυριαρχεί. Και τρίτον, είναι φανερή η αδυναμία των υπευθύνων να αναλάβουν τις ευθύνες τους! Ταυτόχρονα, ευθυγραμμίστηκε με την κυβερνητική κινδυνολογία λέγοντας ότι "οι τουρκικές προκλήσεις είναι βέβαιο ότι θα αυξηθούν", ενώ "θα πολλαπλασιαστούν οι πιέσεις προς τη χώρα μας μέσα στην ΕΕ, να άρουμε το βέτο για τη χρηματοδότηση της Τουρκίας"!

Εντύπωση προκάλεσε η πρόταση που έκανε, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΕ, ο βουλευτής Θ. Κασσίμης, ο οποίος υποστήριξε ότι θα αποτελούσε "νέο εθνικό ολίσθημα" τυχόν σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Οτσαλάν, γιατί τις εργασίες της θα της... εκμεταλλευτεί η Τουρκία και θα οδηγήσει τη χώρα σε νέο διασυρμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ