Παρασκευή 26 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι διανοούμενοι στο προσκήνιο για τους Κούρδους

Εκατοντάδες διανοούμενοι, παράγοντες της τέχνης και του πολιτισμού, καλλιτέχνες, συγγραφείς, ηθοποιοί, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, συνδικαλιστικοί και πολιτικοί παράγοντες, δήμαρχοι, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον ηρωικό αγώνα του κουρδικού λαού για ελευθερία και ανεξαρτησία, υπογράφοντας σχετικό κείμενο συμπαράστασης στο οποίο, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

"Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, Ελληνες πολίτες, απόγονοι των Ελλήνων τρομοκρατών του 1821 και του μεγάλου αποσχιστικού κινήματος της παλιγγενεσίας, που έδωσε υπόσταση στο Ελληνικό Εθνος, συμπαραστεκόμαστε ανεπιφύλακτα και χωρίς κανένα δισταγμό στα αδέλφια μας τους Κούρδους αγωνιστές, που παλεύουν για την Εθνική τους Ανεξαρτησία".

Σε άλλο κείμενο συμπαράστασης και καταδίκης, των καλλιτεχνών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τονίζεται:

"Εμείς, οι Καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που ντρέπονται για το κατάντημα που μας οδήγησαν ως χώρα, οι πράξεις και οι παραλείψεις των υπευθύνων της ελληνικής κυβέρνησης.

Με κατάληξη τη σύλληψη του τιμημένου αρχηγού του απελευθερωτικού αγώνα του κουρδικού λαού Αμπντουλάχ Οτσαλάν, από τα αιμοσταγή χέρια της τουρκικής στρατοκρατίας.

Η υποκρισία της Ενωμένης Ευρώπης συναγωνίζεται την αλαζονεία των ΗΠΑ σε όλο της το μεγαλείο.

Ας είναι! Εμείς, πάντως, νιώθουμε την ανάγκη να συμπαρασταθούμε στους φίλους Κούρδους που βρίσκονται στην πατρίδα μας και να τους βεβαιώσουμε ότι το φιλότιμο και η λεβεντιά δεν έσβησαν από τον Ελληνικό Λαό.

Ο αγώνας συνεχίζεται...".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ