Παρασκευή 26 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ετοιμάζεται το κατηγορητήριο

Το κατηγορητήριο κατά του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν θα πρέπει να είναι έτοιμο μέσα σε 45 μέρες, δηλαδή γύρω στις 10 Απρίλη, μετέδωσε χτες το τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο διαρκούς ροής NTV. Οι εισαγγελείς του Κρατικού Δικαστηρίου Ασφάλειας της Αγκυρας, ενώπιον του οποίου θα παρουσιαστεί ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), ολοκλήρωσαν την Τρίτη την πρώτη ανάκριση του Κούρδου ηγέτη.

Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν "είναι καλά", δήλωσε ενώπιον δημοσιογράφων ένας εκ των ανακριτών του, ο Νουχ Μετέ Γιουκσέλ.Ο ίδιος αρνήθηκε ωστόσο να διευκρινίσει την ακριβή ημερομηνία κατά την οποία θα αρχίσει η δίκη του. Σύμφωνα με το NTV, ο Οτσαλάν παραδέχτηκε, κατά την ανάκρισή του, η οποία είχε ξεκινήσει την Κυριακή, ότι είχε δώσει εντολές στο ΡΚΚ για την ανάληψη ένοπλης δράσης, αλλά αρνήθηκε ότι η οργάνωσή του είχε ποτέ αναμειχθεί σε λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Ο κυβερνήτης της Προύσας, Ορχάν Ταζανλάρ,προειδοποίησε χτες τους δικηγόρους του Κούρδου ηγέτη Α. Οτσαλάν να μην υπερβούν τα όρια του νομικού τους ρόλου για την υπεράσπιση του πελάτη τους. Η δήλωσή του αποτελεί προειδοποίηση προς τους δικηγόρους του Οτσαλάν, πολλοί από τους οποίους είναι αγωνιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να μην κάνουν χρήση της θέσης τους για να υποστηρίξουν τα δικαιώματα των Κούρδων ή να επικρίνουν την πολιτική της Τουρκίας στο κουρδικό ζήτημα.

Δύο συνήγοροι του Αμπντουλάχ Οτσαλάν μετέβησαν χτες στο νησί - φυλακή Ιμραλί του Μαρμαρά για μία πρώτη συνάντηση με τον φυλακισμένο Κούρδο ηγέτη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων "Ανατολή". Οι συνήγοροι Χατιτσέ Κορκούτ και Αχμέτ Ζεκί Οκτσούογκλου,συνοδευόμενοι από έναν δικαστή, μετέβησαν στο νησί αφού έλαβαν τη σχετική άδεια από το δικαστήριο κρατικής ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ