Παρασκευή 26 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Εντονη η λαϊκή αντίδραση

Την έντονη αντίδραση του λαού και των φορέων της Θεσσαλονίκης προκάλεσε η εμπλοκή της χώρας μας στα νέα επεμβατικά σχέδια του ΝΑΤΟ στη γειτονική Γιουγκοσλαβία. Η μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε ένα απέραντο στρατόπεδο ξένων δυνάμεων, αλλά και γενικότερα η οποιαδήποτε συμμετοχή της χώρας στην επωάζουσα στρατιωτική επέμβαση στο Κοσσυφοπέδιο, κρίνεται επικίνδυνη από τους φορείς και τον εργαζόμενο λαό της Βόρειας Ελλάδας και καταγγέλλεται.

Ηδη η Συντονιστική Επιτροπή Πρωτοβάθμιων Εργατικών Σωματείων και Συνδικαλιστών της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την εμπλοκή της κυβέρνησης στη δολοφονική επίθεση που ετοιμάζει το ΝΑΤΟ ενάντια στο σερβικό λαό και απαιτεί να μη χρησιμοποιηθεί η χώρα μας σαν γέφυρα μεταφοράς νατοϊκών δυνάμεων, να μη χρησιμοποιηθούν οι βάσεις που εδρεύουν στην Ελλάδα και να μην αποστείλει η κυβέρνηση στρατιωτική δύναμη.

Στο ψήφισμά της η Συντονιστική Επιτροπή τονίζει ότι "οι συνομιλίες στο Ραμπουγέ αποτελούν μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη για τους λαούς της περιοχής. Αναδεικνύεται ξεκάθαρα ο στόχος του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ να υπογραφεί συμφωνία κατοχής του Κοσσυφοπεδίου, που θα δρομολογήσει την απόσχισή του από τη Σερβία. Οι εξελίξεις αυτές αποτελούν την ουσία της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης, που με τις ευλογίες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ διαμελίζουν τις χώρες, αναδιατάσσουν τα σύνορα, υποδαυλίζουν εθνικιστικές διαμάχες, ανακατανέμουν τις ζώνες επιρροής, βομβαρδίζουν και χτυπούν με κάθε μέσο τους λαούς που αντιστέκονται".

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας Ημαθίας καταδεικνύει την υποκριτική στάση των δήθεν συμμάχων της χώρας, αλλά και την ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας πως "οι παγκόσμιοι χωροφύλακες ετοιμάζονται να επέμβουν με όπλα και να εισβάλουν σε μια κυρίαρχη χώρα με πρόφαση την προστασία των Αλβανοφώνων του Κοσσυφοπεδίου, ενώ αρνούνται στους Κούρδους το δικαίωμα για πατρίδα που τους ανήκει και τον ηγέτη τους τον Οτσαλάν τον κατατάσσουν στους τρομοκράτες".

Απαράδεκτη και ιδιαίτερα επικίνδυνη χαρακτηρίζει ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Επιπλοποιών Θεσσαλονίκης την απόφαση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ για απροκάλυπτη επέμβαση σε βάρος μιας ανεξάρτητης χώρας, αλλά και την επιλογή να χρησιμοποιηθούν το αεροδρόμιο και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για τη μετάβαση στρατού και πολεμικού υλικού στην ΠΓΔΜ. Επίσης καταγγέλλει ότι η χρησιμοποίηση αυτού του στρατού και ο ενδεχόμενος βομβαρδισμός των Σέρβων δεν εκπληρούν τους σκοπούς της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ