Παρασκευή 26 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ
Πολύνεκρος απολογισμός της κακοκαιρίας

ΒΙΕΝΝΗ - ΖΥΡΙΧΗ.-

Η κακοκαιρία στην Κεντρική Ευρώπη ήδη προσμετρά πενήντα νεκρούς αυτό το μήνα, ενώ οι χιονοστιβάδες συνεχίζουν να πλήττουν πολλές περιοχές κυρίως στην Αυστρία και την Ελβετία. Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν και συνοριακές περιοχές της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Συνολικά 32 άτομα έχασαν τη ζωή τους στις δύο χιονοστιβάδες, που έπληξαν το κρατίδιο του αυστριακού Τυρόλο το προηγούμενο τριήμερο. Συγκεκριμένα τις πόλεις Γκαλτίρ και Φαλτσούρ,όπως αναφέρει ο προσωρινός απολογισμός που έδωσαν χτες στη δημοσιότητα οι αυστριακές αρχές, ενώ ακόμα τέσσερα άτομα φέρονται αγνοούμενα. Ο πρωθυπουργός του κρατιδίου του Τυρόλου, ο Βεντελίν Βαϊνγκέρτνερ,χαρακτήρισε τη χιονοστιβάδα στο Γκαλτίρ, που θεωρούνταν ως "παράδεισος των χειμερινών σπορ", σαν τη "χειρότερη καταστροφή μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο".

Χιονοστιβάδα όμως έπληξε χτες και το χιονοδρομικό κέντρο της Ελβετίας Λίκερμπαντ,με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές έξι σπίτια και αρκετά σαλέ, ενώ δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες. Συνολικά 100.000 άτομα βρίσκονται αποκλεισμένα σε διάφορες περιοχές της Ελβετίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ