Παρασκευή 26 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οργιο ασυδοσίας στα νυχτερινά κέντρα

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ

Το όργιο ασυδοσίας που επικρατεί στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης της Αθήνας σε βάρος των σερβιτόρων, καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Μ. Κωστόπουλος και Μπ. Αγγουράκης,σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή για τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Στο κείμενο της Ερώτησης τονίζεται: "Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, αλλά και του Σωματείου Σερβιτόρων, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των επιχειρήσεων έχει καταργήσει την αμοιβή με βάση τα ποσοστά (13% μεικτά επί των εισπράξεων) και αμείβουν τους σερβιτόρους με 10.000 έως 15.000 δραχμές για εργασία από τις 6 το απόγευμα έως τις 6 το πρωί. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για εργαζόμενους που μένουν άνεργοι για 6 έως 8 μήνες. Σα να μην έφτασε αυτό, υποχρεώνονται να πληρώνουν από την τσέπη τους ακόμα και την ασφάλισή τους. Τα αφεντικά τους μάλιστα τους απαγορεύουν (!) να κολλάνε πάνω από 15 ένσημα το μήνα, με αποτέλεσμα να μη συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις για το επίδομα ανεργίας, ν' απομακρύνεται η ελπίδα συνταξιοδότησής τους και να πλήττονται οικονομικά τα ασφαλιστικά ταμεία".

Οι δύο υπουργοί ερωτούνται ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να διασφαλιστούν στην πράξη όλα τα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των σερβιτόρων στα νυχτερινά κέντρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ