Παρασκευή 26 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΤΡΟ
"Δώστε λύσεις και όχι απολύσεις"

Ενάντια στο "πάγωμα" των εργασιών του ΜΕΤΡΟ και την απειλή για 900 απολύσεις κινητοποιήθηκαν χτες οι εργαζόμενοι

Τετράωρη στάση εργασίας και πορεία στο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ πραγματοποίησαν χτες εκατοντάδες εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ Αθήνας,αντιδρώντας στο "πάγωμα" του έργου για δύο χρόνια, αλλά και στις 900 απολύσεις που έχει εξαγγείλει η Κοινοπραξία Ολυμπιακό ΜΕΤΡΟ.Στις εννιάμισι το πρωί οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο εργοτάξιο της Ομόνοιας και από εκεί με πορεία κατευθύνθηκαν στο ΥΠΕΧΩΔΕ.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ο πρόεδρος του Παραρτήματος Εργαζομένων στο Μετρό του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας Γ. Συνοδινός,

  • κατάγγειλε τη στάση της κυβέρνησης και του ΥΠΕΧΩΔΕ στη συνέχιση των εργασιών του ΜΕΤΡΟ, τμήματα του οποίου έχουν "παγώσει" για περισσότερο από δύο χρόνια. Επίσης, κατήγγειλε ότι η όλη κατάσταση ευνοεί την Κοινοπραξία Ολυμπιακό ΜΕΤΡΟ, η οποία, προκειμένου να αποσπάσει κι άλλα πανωπροίκια, χρησιμοποιεί ως μοχλό πίεσης τους εργαζόμενους, τους οποίους και απειλεί με απόλυση. Οπως ανέφερε, στις άμεσες προτεραιότητες του συνδικάτου είναι η καμπάνια ενημέρωσης του ελληνικού λαού για το ποιος ευθύνεται για τις καθυστερήσεις στο ΜΕΤΡΟ, για τα λεφτά που χάνονται και για την ακύρωση προγραμματισμένων επεκτάσεων του ΜΕΤΡΟ. Ηδη χτες υπήρχε σχετική ανακοίνωση του συνδικάτου, η οποία μοιραζόταν στους πολίτες.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι με συνθήματα, όπως "δώστε λύσεις και όχι απολύσεις" και "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη", μέσω των οδών Ακαδημίας και Χαριλάου Τρικούπη έφτασαν στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον γραμματέα του υπουργείου τον κ. Γανωτή.Στα ζητήματα που του έθεσαν οι συνδικαλιστές για τη συνέχιση του έργου - σύμφωνα με την ενημέρωση των συνδικαλιστών - απάντησε ότι το θέμα της Μητρόπολης έχει επιλυθεί και ίσως την ερχόμενη βδομάδα να αρχίσουν οι εργασίες. Για την επέκταση στον Αγιο Αντώνη θα προκηρυχτεί διαγωνισμός μέσα στο Μάρτη, ενώ τον επόμενο μήνα θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα επεκτάσεων προς το Αιγάλεω και την Αγία Παρασκευή. Για το επίμαχο θέμα της συνέχισης των εργασιών στο Μοναστηράκι και τον Κεραμεικό ο κ. Γανωτής δεν είχε να δώσει απαντήσεις, αφού δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη.

Οι εργαζόμενοι κρατούν τις επιφυλάξεις τους σε σχέση με τις δεσμεύσεις και είναι έτοιμοι για νέους αγώνες, ενώ κλήθηκαν από το συνδικάτο να μην υπογράψει κανένας την απόλυσή του. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν ο Δ. Βανδώρος πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, ο Τ. Γόντικας Οργανωτικός Γραμματέας του ΕΚΑ και ο Δ. Κυπραίος μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ