Παρασκευή 26 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στη "μάχη" της απεργίας οι ναυτεργάτες

Η αποφασιστική τους στάση απέτρεψε αναστολή της κινητοποίησης, που "μαγείρευαν" οι επικεφαλής της ΠΝΟ

Η άμεση και οργανωμένη αντίδραση των ναυτεργατών απέτρεψε την επιχείρηση συνδικαλιστών της πλειοψηφίας στη διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ),να "βάλουν στο συρτάρι" την απόφαση της ΕΕ της Ομοσπονδίας για 24ωρη απεργία στα τουριστικά πλοία την ερχόμενη Πέμπτη 4 Μάρτη, με προοπτική κλιμάκωσης. Χτες το πρωί, συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή, με θέμα να παραμείνει σε ισχύ ή όχι η απόφαση για την 24ωρη απεργία. Η πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία και κάτω από την πίεση που άσκησε η μαζική παρουσία των ναυτεργατών μέσα στην Ομοσπονδία, πλειοψήφησε η πρόταση υπέρ της απεργίας.

Από την περασμένη βδομάδα που, κάτω από τις πιέσεις των ναυτεργατών, αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ η απεργιακή κινητοποίηση, ταυτόχρονα έγινε ορατή και η πρόθεση της πλειοψηφίας της ΠΝΟ για υπαναχώρηση. Η ΠΕΜΕΝ και ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, με ανακοίνωσή τους, αποκάλυψαν τις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και κάλεσαν τους ναυτεργάτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Στο μεταξύ, οι συνδικαλιστές της ΠΕΜΕΝ και του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και τα μέλη της Επιτροπής Ανέργων Ναυτεργατών εντείνουν τη μάχη για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας. Με περιοδείες στα καράβια που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά και "οργώνοντας" την Ακτή Μιαούλη,καλούν τους ναυτεργάτες να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση και να απαιτήσουν αποφασιστικά, αυτή η απεργία να επεκταθεί, να κλιμακωθεί και να αποτελέσει την αφετηρία για πιο δυναμικούς αγώνες για να αναχαιτιστεί η ολομέτωπη επίθεση των εφοπλιστών και της κυβέρνησης στα δικαιώματά τους.

Οι ναυτεργάτες διεκδικούν την απορρόφηση όλων των ανέργων μέσω του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ),την αναδιοργάνωσή του, την άμεση πάταξη του δουλεμπορικού κυκλώματος, την υπογραφή ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την αναβάθμιση της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας, την κατάργηση των φορομπηχτικών μέτρων που επιβλήθηκαν σε βάρος τους, την προστασία του καμποτάζ και την κατάργηση του εκτρωματικού κανονισμού 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ