Παρασκευή 26 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τρεις κι ο... Κου (τσού) κος

"Διάλογο εσείς και κοροϊδία, συγκέντρωση εμείς και απεργία", διεμήνυσαν οι δημόσιοι υπάλληλοι στην κυβέρνηση και στους ομοτράπεζούς της

"Ο διάλογός σας είναι μια απάτη". Με αυτό το σύνθημα υποδέχτηκαν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι, που είχαν συγκεντρωθεί έξω απ' το Γενικό Λογιστήριο του κράτους, τους κοινωνικούς εταίρους, υπουργό Εθνικής Οικονομίας και κυβερνητικά στελέχη, εκπροσώπους ΣΕΒ και άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, που προσέρχονταν για την "πανηγυρική" έναρξη του παντελώς προσχηματικού και ουσιαστικά ανύπαρκτου "κοινωνικού διαλόγου" για το φορολογικό, αφού ούτε η ΓΣΕΕ, ούτε κανείς συνδικαλιστής δε συμμετείχε.

Θλιβερή εξαίρεση αποτέλεσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γ. Κουτσούκος,που μόνο αυτός προσήλθε και συμμετείχε στον... διάλογο, ενώ την ίδια στιγμή συνδικαλιστές, εργαζόμενοι ακόμα και στελέχη της ΠΑΣΚ στην ΑΔΕΔΥ, διαδήλωναν: "Μέσα στο διάλογο είναι τρεις και ο κούκος, ο μόνος συνδικαλιστής είναι ο Κουτσούκος".

Η κινητοποίηση έγινε στα πλαίσια τρίωρης παναθηναϊκής στάσης εργασίας που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, ενώ η ΓΣΕΕ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω απ' το Γενικό Λογιστήριο του κράτους.

"Διάλογο εσείς και κοροϊδία, συγκέντρωση εμείς και απεργία", φώναζαν οι διαδηλωτές, την ίδια ώρα που ο υπουργός Γ. Παπαντωνίου κήρυττε μέσα, την έναρξη του... διαλόγου.

Τα συνθήματα "οι συνδικαλιστές που μας ξεπουλούν, δεν έχουν το δικαίωμα να μας εκπροσωπούν" και "όχι άλλα θα, τερτίπια, συζητήσεις, εδώ και τώρα θέλουμε αυξήσεις" συνεχίζονταν ακατάπαυστα, καθ' όλη τη διάρκεια που μέσα διεξαγόταν ο "διάλογος".

Δεν έλειψαν και τα συνθήματα καταδίκης της κυβερνητικής στάσης στο θέμα Οτσαλάν, όπως "πουλάτε την υγεία, πουλάτε την παιδεία, πουλήσατε τον Οτσαλάν τώρα στην Τουρκία" και "έπεσαν οι μάσκες των εκσυγχρονιστών, είναι οι ρουφιάνοι των Αμερικανών".

Το σύνθημα "όχι άλλα "θα" και κοροϊδία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία", δόνησε την Πανεπιστημίου, όταν αποχωρούσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Ι. Στράτος και οι άλλοι εκπρόσωποί του.

Αμέσως μετά και ενώ ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ δεν εμφανιζόταν, οι διαδηλωτές ξέσπασαν φωνάζοντας: "Εφυγε ο κούκος και έμεινε ο Κουτσούκος".Για αρκετή ώρα περίμεναν, για να ανακαλύψουν τελικά, πως ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ είχε φύγει από την πίσω πόρτα...

Οι διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα αποχώρησαν, δίνοντας υπόσχεση ταυτόχρονα να επανέρθουν αγωνιστικά.

Η ΕΣΑΚ

Με αφορμή την έναρξη του νέου διαβόητου "κοινωνικού διαλόγου", η ΕΣΑΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει και καταδικάζει "το στημένο διάλογο των κοινωνικών εταίρων, κυβέρνησης ΣΕΒ και υποταγμένων συνδικαλιστών. Αυτός ο διάλογος αποσκοπεί στο να επιβάλλει νέα φορολογικά βάρη στους εργαζόμενους, με τη συναίνεση των συμβιβασμένων συνδικαλιστών.

Η κυβέρνηση βαδίζοντας τον αντιλαϊκό ευρωενωσιακό δρόμο της ΟΝΕ, αποβλέπει και με τη φορολογική, αλλά και με τη γενικότερη πολιτική της, να αφαιρέσει εισόδημα και δικαιώματα από τους εργαζόμενους και να τα μετατρέψει σε νέα υπερκέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο.

Καλούμε τους εργαζόμενους αγωνιστικά να απαντήσουν σ' αυτούς τους προσχηματικούς διαλόγους, αλλά και στη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης μέσα από μέτωπα αγώνων που θα αντιπαλεύουν όχι μόνο τις συνέπειες αυτής της πολιτικής, αλλά και την ουσία της. Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιτάξουν το δικό τους αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στο αντιλαϊκό μέτωπο ΣΕΒ, κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης. Πρέπει έμπρακτα, αγωνιστικά, δυναμικά να παραμερίσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και μέσα από συντονισμούς και συσπειρώσεις, να συμβάλλουν στην αναγέννηση και αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού κινήματος με σαφή ταξικά διεκδικητικά χαρακτηριστικά".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστική, ταξική «ομοβροντία» (2000-08-25 00:00:00.0)
Εμμονή στην ιδιωτικοποίηση (1998-06-19 00:00:00.0)
Μαχητική παρουσία (1998-05-28 00:00:00.0)
"Πράξη προδοσίας" αυτή η υπογραφή (1997-11-11 00:00:00.0)
Με 48ωρη απαντούν στην αδιαλλαξία (1996-12-18 00:00:00.0)
Πολύ κακό για το τίποτα... (1996-10-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ