Παρασκευή 26 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση για το δρόμο Λίμνης - Χαλκίδας

Με αίτημα την κατασκευή παραλιακού δρόμουΛίμνη - Πολιτικά - Χαλκίδα και "για να σταματήσει ο οικονομικός μαρασμός της περιοχής, η φτώχεια, η ανεργία και η εξαθλίωση" με πρωτοβουλία του Δήμου Λίμνης και τη συμμετοχή των Δήμων Λουτρών Αιδηψού,Ωρεών και Αρτεμισίου,πραγματοποιείται συγκέντρωση στην πόλη της Λίμνης, την Κυριακή στις 11 π.μ. μπροστά στο δημαρχείο.

Η περιοχή της Βορειοκεντρικής και Βόρειας Εύβοιας έχει πληγεί ιδιαίτερα από την παραγωγική συρρίκνωση (μεταλλευτικές επιχειρήσεις και αγροτική παραγωγή) λόγω των εφαρμοζόμενων πολιτικών από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Η ανεργία στην περιοχή, κυμαίνεται μεταξύ του 75% (περιοχή Μαντουδίου - Λίμνης) και 45% στη Βόρεια Εύβοια.

Ωστόσο, αποτελεί ουτοπία να νομίζει κανείς ότι αν κατασκευαστεί ένας δρόμος - που δεν αντιλέγει κανείς ότι είναι έργο υποδομής - (εξάλλου ο συγκεκριμένος δρόμος θα δημιουργήσει μια σειρά άλλα προβλήματα), θα λυθεί το πρόβλημα της ανάπτυξης και της ανεργίας, αν δε διεκδικηθούν έργα παραγωγικά για την περιοχή που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

Ούτε, βέβαια, είναι σωστή η διατυμπανιζόμενη άποψη από τους ευρωλάγνους της κυβέρνησης, της προηγούμενης φιλοκυβερνητικής πλειοψηφίας του νομαρχιακού συμβουλίου, αλλά και της σημερινής, προσκείμενης στη ΝΔ, ότι "κυριότερος τομέας ανάπτυξης για την Εύβοια, είναι ο τριτογενής και ο τουρισμός".

Η Εύβοια, οι εργαζόμενοι και ο λαός της διεκδικούν ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, με μοχλό τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, την ανάπτυξη του τριτογενούς και λένε "όχι" στις αποφάσεις του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών και όσων τη θέλουν διαμετακομιστικό κέντρο για εξυπηρέτηση των πολυεθνικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ