Παρασκευή 26 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΑΣ
Εκκληση για ψήφο στη "Δικηγορική Αγωνιστική Κίνηση"

Σε κοινή δήλωσή τους άνθρωποι που υπηρέτησαν από διάφορες θέσεις το ΔΣΑ αναφέρουν, ότι τα τελευταία χρόνια η φωνή των δικηγόρων έχει πάψει να ακούγεται και κάλεσαν το δικηγορικό κόσμο της Αθήνας να υπερψηφίσει τη ΔΑΚ

"Η φωνή των δικηγόρων τα τελευταία χρόνια έχει πάψει να ακούγεται"! Με την επισήμανση αυτή, άνθρωποι που για χρόνια τίμησαν το Δικηγορικό Σύλλογο από διάφορες θέσεις και με έντονη παρουσία σε κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες, κάνουν έκκληση στους δικηγόρους της Αθήνας να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια αναστροφής της αρνητικής πορείας και της ανυποληψίας όπου οδηγήθηκε ο ΔΣΑ, υπερψηφίζοντας τη "Δικηγορική Αγωνιστική Κίνηση",με επικεφαλής τον Β. Δημόπουλο.

Οι Ε. Μαχαίρας,πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης και πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, ο Λεων. Αυδής,πρώην αντιπρόεδρος του ΔΣΑ, δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας και νομικός σύμβουλος της ΓΣΕΕ, ο Δ. Ευαγγέλου,πρώην πρόεδρος του Ταμείου Πρόνοιας Δικηγόρων, ο Γ. Γουσέτης πρώην σύμβουλος του ΔΣΑ και εκπρόσωπος του συλλόγου στο Ταμείο Νομικών, ο Οδ. Τσουκόπουλος,πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου, και ο Γ. Θεοτοκάτος,με ανακοίνωση που έδωσαν χτες στη δημοσιότητα, καλούν τους δικηγόρους, με την ψήφο τους την Κυριακή, να αποδοκιμάσουν την πρακτική που οδήγησε τα τελευταία χρόνια στην ανυπαρξία το Δικηγορικό Σύλλογο και να συμπαραταχθούν στη "Δικηγορική Αγωνιστική Κίνηση".

Στην κοινή δήλωσή τους οι έξι αναφέρουν ότι η υποψηφιότητα του Β. Δημόπουλου για την προεδρία του ΔΣΑ εκφράζει τη θέληση να αντιστραφεί η αρνητική πορεία που ακολουθεί ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια.

Ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία έχει η γνώμη τους ότι "η φωνή των δικηγόρων στα μεγάλα ζητήματα, της δημοκρατίας, του δικαίου, της δικαιοσύνης, της λειτουργίας του κράτους, των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και του αυταρχισμού, έχει πάψει να ακούγεται ή να έχει οποιαδήποτε βαρύτητα".

Τέλος, οι έξι αναφέρουν στη δήλωσή τους ότι ο συνδυασμός της "Δικηγορικής Αγωνιστικής Κίνησης" με σοβαρότητα και αξιοπιστία εκφράζει το δρόμο της αντίστασης στις πρακτικές απαξίωσης του ΔΣΑ και της δικηγορίας.

Στο μεταξύ, δύο εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες και τα μηνύματα που καταφθάνουν είναι ότι η "Δικηγορική Αγωνιστική Κίνηση" θα βγει ενισχυμένη και από καλύτερες θέσεις θα εξακολουθήσει να δίνει τη μάχη για τους δικηγόρους με μικρά και μεσαία εισοδήματα. Καθημερινά, κλιμάκια του συνδυασμού επισκέπτονται τους χώρους των δικαστηρίων και έρχονται σε άμεση επαφή με τους μαχόμενους δικηγόρους. Η γενιά των μαχόμενων και νέων δικηγόρων βλέπει στη "Δικηγορική Αγωνιστική Κίνηση" τους πιο γνήσιους εκπροσώπους των συμφερόντων του δικηγορικού κόσμου και αυτούς που αταλάντευτα θα αγωνιστούν για τα προβλήματά τους.

Μεγάλη ανταπόκριση βρίσκει η παράταξη στους νέους δικηγόρους και αναμένεται να έχει σημαντική άνοδο μεταξύ των νέων δικηγόρων. Εξάλλου, είναι ο συνδυασμός που οι υποψήφιοι για το ΔΣ του ΔΣΑ έχουν τη μικρότερη ηλικία, μόλις 38 χρόνια ο μέσος όρος. Στη ΔΑΚ δεν υπάρχουν υποψήφιοι μεγαλοδικηγόροι, ευσχήμονες μεγαλοπαράγοντες, καθηγητές πανεπιστημίων κλπ. Είναι η παράταξη που εκφράζει τους δικηγόρους με μικρά και μεσαία εισοδήματα και κυρίως τους νέους δικηγόρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ