Σάββατο 27 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΝΑΤΟΪΚΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ
η Βόρεια Ελλάδα

ΚΚΕ: Το ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια προωθεί μια πολιτική αλλαγής των συνόρων, προκειμένου να υλοποιηθούν σχέδια των Αμερικάνων, σε ανταγωνισμό με τη Γερμανία, εμπλέκοντας και τη χώρα μας στα τυχοδιωκτικά του σχέδια

Την ίδια ώρα που περιοχές ολόκληρες της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν καταληφθεί από τους ΝΑΤΟικούς στρατιώτες, που προορίζονται να εκβιάσουν την κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας να δεχτεί την κατοχή τους στο Κοσσυφοπέδιο, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιλέγει, για άλλη μια φορά, τη διγλωσσία και την παραπλάνηση. Χτες, ο υπουργός Αμυνας, απαντώντας στη Βουλή σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ, "μασούσε" τα λόγια του, ισχυριζόμενος ταυτόχρονα ότι δεν υποστηρίζουν "καμιά εμπλοκή στην απειλούμενη επέμβαση του ΝΑΤΟ", αλλά, όμως, και ότι η χώρα μας "συμφωνεί να χρησιμοποιηθεί το ΝΑΤΟ ως μέσο πίεσης, με σκοπό τη διπλωματική πολιτική λύση". Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης, αποκαλύπτοντας την πραγματικότητα, τόνισε ότι "...το ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια προωθεί μια πολιτική αλλαγής των συνόρων, προκειμένου να υλοποιηθούν σχέδια των Αμερικάνων, σε ανταγωνισμό με τη Γερμανία και εμπλέκει τη χώρα μας".

Η συμμετοχή στο έγκλημα, ήδη, προκαλεί πλήθος από αντιδράσεις. Σε χτεσινή ανακοίνωση της ΚΟΘ του ΚΚΕ, τονίζεται: Σε τούτη την πόλη, κανένας δεν μπορεί να κάνει πως δε βλέπει το έγκλημα που οργανώνεται κάτω από τη μύτη μας.


ΣΕΛ.  12   -   13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ