Κυριακή 28 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οπλο, η λαϊκή ενότητα χωρίς αυταπάτες

Κόντρα στις εκκλήσεις για "εθνική ομοψυχία", η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του Κόμματος σημείωσε:

"Τα όπλα του λαού είναι η λαϊκή ενότητα κατά της εθνικής ομοψυχίας που στην πραγματικότητα είναι η κοινωνική υποταγή και ο ραγιαδισμός, ο φόβος. Η τρομοκρατία και η κρατική καταστολή.

Λαϊκή ενότητα με συγκεκριμένη κατεύθυνση, στην αντίσταση και αντεπίθεση στα μονοπώλια και στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Διεθνοποίηση του αγώνα των λαών και όχι διεθνοποίηση των συμφερόντων των μονοπωλίων.

Λαϊκή ενότητα και συσπείρωση των δυνάμεων που δεν έχουν αυταπάτες, των δυνάμεων που έχουν συνείδηση ποιος είναι ο αντίπαλος σήμερα.

Ας μην επιτρέψουμε να εκτονωθεί η αγανάκτηση. Αλλά να φουντώσει και να γίνει συνειδητή επιλογή του άλλου δρόμου που έχει ανάγκη ο τόπος.

Οχι αυταπάτες περί της συναίνεσης και της πολιτικής λύσης με το πιστόλι στον κρόταφο.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια περιοχή που τα σχέδια των ιμπεριαλιστών είναι εξαιρετικά επικίνδυνα. Ηδη μεθοδεύεται το πρώτο βήμα για τη διάλυση της Νέας Γιουγκοσλαβίας.

Χρειάζεται οργανωμένος αγώνας, αναγέννηση του συνδικαλιστικού κινήματος, τέρμα στους κοινωνικούς διαλόγους και στα διάφορα θεσμικά όργανα που βάζουν στο γύψο τη λαϊκή παρέμβαση.

Κοινωνική συμμαχία με πολιτικό περιεχόμενο, συνάντηση ριζοσπαστικών δυνάμεων που ως σήμερα πίστεψαν στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, ή ήλπισαν ότι υπάρχει ανώδυνος δρόμος προς την ευτυχία με ψευτοαριστερά συνθήματα.

Εγκαιρη παρέμβαση στις ευρωεκλογές, στην απαίτηση για εθνικές εκλογές, στους αγώνες στους τόπους δουλιάς και στα σχολειά, ενόψει του ασφαλιστικού που θα σαρώσει και τις τελευταίες κατακτήσεις.

Οχι αγώνες στο παρά πέντε ή εκ των υστέρων, τάχα για να μειώσουμε τις συνέπειες. Τέτοιοι αγώνες δεν οδηγούν πουθενά, εκτονώνουν και τίποτε άλλο.Δεξιά - αριστερά προσφέρονται εύκολες λύσεις, ανώδυνες. Και ΟΝΕ και κοινωνικό πρόσωπο, και ΝΑΤΟ και ειρήνη.

Δε ζητάμε όλα, αλλά και δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ανώδυνα αιτήματα και ψευτολύσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ