Κυριακή 28 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λαϊκή παρέμβαση για θετικές εξελίξεις

Μεγάλη συγκέντρωση λαϊκής παρέμβασης διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ, με ομιλήτρια την ΓΓ της, Αλέκα Παπαρήγα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, την Κυριακή, 7 Μάρτη, ώρα 6.30 μ.μ.

Με τη βεβαιότητα ότι η λαϊκή παρέμβαση μπορεί να αλλάξει την πορεία των πραγμάτων, να ανοίξει το δρόμο σε εξελίξεις προς όφελος του λαού, της εθνικής ανεξαρτησίας και της ειρήνης στην περιοχή μας, η ΚΕ του ΚΚΕ διοργανώνει μεγάλη συγκέντρωση αντεπίθεσης την Κυριακή, 7 Μάρτη, στις 6.30 το απόγευμα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή, κατάγγειλε τη σύλληψη και παράδοση του Κούρδου ηγέτη, υπογραμμίζοντας τις εγκληματικές ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, που παρέδωσε τον Οτσαλάν στην Τουρκία, λειτουργώντας στα πλαίσια των σχέσεων υποτέλειας απέναντι στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, εκφράζοντας τα αισθήματα οργής και αγανάκτησης του ελληνικού λαού, απαίτησε την παραίτηση Σημίτη για να δώσει ο ελληνικός λαός τη διέξοδο, με την προσφυγή, άμεσα, σε εκλογές. Η ίδια η παρέμβαση του λαού με την απαίτηση για παραίτηση της κυβέρνησης είναι η μοναδική, που μπορεί να δώσει ένα πραγματικό νόημα στο σύνθημα "ΦΥΓΕΤΕ", που δυναμώνει καθημερινά στη λαϊκή συνείδηση.

Και, βέβαια, όσο κι αν είναι θετική η λαϊκή αυτή απαίτηση, όπως επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα, δε φθάνει από μόνη της. Μόνο αν παρέμβει σωστά ο λαός, αν η λαϊκή πίεση και παρέμβαση οδηγήσουν σε αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, υπάρχει ελπίδα και προοπτική για θετικές εξελίξεις υπέρ της χώρας και των εργαζομένων της. Γιατί το ζήτημα δεν είναι εκλογές για να "ανακατευτούν τα χαρτιά", αλλά για να αρχίσει μια πορεία του λαού, που βάζει εμπόδιο, που βάζει τρικλοποδιές στην αντιλαϊκή πολιτική της ΟΝΕ και του λεγόμενου "νέου δόγματος του ΝΑΤΟ". Να αρχίσει μια πορεία, που ο λαός παρεμποδίζει τα αντιλαϊκά μέτρα και τους ψευτοεθνικούς στόχους, με έναν και μόνο σκοπό: Να συγκεντρώσει τη δύναμη εκείνη, που, τελικά, θα γείρει την πλάστιγγα στην άλλη μεριά των συμφερόντων του λαού και μόνο του λαού.

Στη μεγάλη συγκέντρωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα θα αναφερθεί στις πολιτικές εξελίξεις και τη διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ. Σε προκήρυξη - πρόσκληση για συμμετοχή των εργαζομένων, όλου του λαού, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

"Εργαζόμενε, νέα, νέε της Αθήνας και του Πειραιά:

Ελα να απαιτήσουμε μαζί: Να παραιτηθεί τώρα η κυβέρνηση του ΝΑΤΟ, της ΟΝΕ - Ευρωπαϊκής Ενωσης. Να γίνουν εκλογές. Να στείλουμε δυνατά το μήνυμα: Πως υπάρχει λύση. Πως ο λαός μας τώρα πρέπει να παρέμβει με την αγωνιστική του δράση και την ψήφο του.

Ηρθε η ώρα, η λαϊκή αγανάκτηση και η οργή να γίνει δύναμη αγώνα και αντεπίθεσης. Να αμφισβητήσει το μονόδρομο που μας έχουν επιβάλει η πλουτοκρατία και τα κόμματα που την υπηρετούν. Να ηττηθεί ο συμβιβασμός και η υποταγή. Η λαϊκή παρέμβαση μπορεί: Να αλλάξει την πορεία των πραγμάτων. Να ανοίξει το δρόμο σε εξελίξεις προς όφελος του λαού, της εθνικής ανεξαρτησίας και της ειρήνης στην περιοχή μας".

"Οι θέσεις και η διέξοδος που προτείνει το ΚΚΕ", τονίζεται στο κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ, "αποτελούν τη βάση για ένα γόνιμο διάλογο και την εγγύηση για θετικές εξελίξεις". Αυτές τις θέσεις του Κόμματος θα αναλύσει στην ομιλία της, στη μεγάλη συγκέντρωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Να μη λείψει κανείς!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 94 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ (2012-11-25 00:00:00.0)
Ανησυχητική η κατάσταση που διαμορφώνεται (2005-03-05 00:00:00.0)
ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ νίκης και ελπίδας (2004-03-04 00:00:00.0)
Συνάντηση με το ΚΚ Κούβας (1999-03-21 00:00:00.0)
Σήμερα στον "902" ΤV (1999-03-09 00:00:00.0)
Η αντίσταση στον ιμπεριαλισμό ο πραγματικός μονόδρομος (1997-03-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ