Κυριακή 28 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιούνται ενάντια στην ερήμωση

Τα αιτήματα που προβάλλουν οι μαζικοί φορείς της περιοχής

Στις 20 Γενάρη, η Καστοριά δονήθηκε από το μεγαλύτερο συλλαλητήριο στην ιστορία των γουνεργατών. Οι γουνεργάτες αντιλαμβανόμενοι ότι δεν πάει άλλο με την αδιαφορία της κυβέρνησης, αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν και όπως μας λέει ο πρόεδρος του σωματείου γουνεργατών Σταύρος Σλιμιστινός,οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν. "Εμείς θα συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας διεκδικώντας την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας. Απαιτούμε να ασφαλιστούν όλοι οι γουνεργάτες και να μεριμνήσει η κυβέρνηση, ώστε οι προχωρημένης ηλικίας γουνεργάτες να συνταξιοδοτηθούν. Επίσης απαιτούμε να αναπτυχθεί πολύπλευρα ο νομός, ώστε σε παρόμοια περίπτωση να μην έχουμε τα ίδια προβλήματα. Βασικό επίσης αίτημα είναι, αυτό το βοήθημα να δίνεται χωρίς καμία προϋπόθεση".

Ταυτόσημες είναι και οι απόψεις της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς.Οπως μας λέει ο γραμματέας του, Χρήστος Αζέμης,"κινούμαστε και πιέζουμε στην κατεύθυνση της πλήρους ασφάλισης των γουνεργατών, απαιτούμε κυβερνητική πρωτοβουλία, ώστε να συνταξιοδοτηθούν οι γουνεργάτες που έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας, να αναπτυχθεί ο νομός πολύπλευρα και να απασχοληθεί όλο αυτό το εργατικό δυναμικό".

Οξύ χαρακτηρίζει το πρόβλημα και ο νομάρχης Καστοριάς, Γ. Καπαχτσής.Αναφέροντας ότι έχει ζητήσει επείγουσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο νομάρχης σημειώνει ότι πρέπει άμεσα: Να διαγραφούν τα δάνεια ως 15 εκατομμύρια δραχμές. Να παραταθεί η εξόφληση των χρεών για 10 έτη και να δοθεί αναστολή της πληρωμής νέων δανείων για δύο χρόνια μετά τη ρύθμιση.

Σταμάτης ΖΗΣΙΜΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ