Τρίτη 2 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αντιασφαλιστικά σχέδια

Η τοποθέτηση του Μ. Νεκτάριου στη θέση του διοικητή του ΙΚΑ και οι δηλώσεις του, που συνόδευσαν αυτή την επιλογή, χτυπούν "καμπανάκια" για την πορεία του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού και το μέλλον του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του.

Ηδη, διάφορα δημοσιεύματα - πέρα από τις άμεσες και πολλές επισημάνσεις του "Ρ" - τον φέρνουν να ετοιμάζει την εισβολή των ιδιωτών στο ΙΚΑ, μέσα από τις υπηρεσίες υγείας και την επικουρική ασφάλιση.

Η κατεύθυνση της κυβέρνησης για εφαρμογή του - χιλιάνικου - συστήματος των "τριών πυλώνων" στην κοινωνική ασφάλιση, οι ειδικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για διοχέτευση της περιουσίας των επικουρικών ταμείων στην κεφαλαιαγορά - εκτός της περιουσίας των κύριων ταμείων που έχει δρομολογηθεί ήδη - οι κραυγές για την "απουσία προοπτικής" του συστήματος, διαμορφώνουν τα επόμενα πολιτικά βήματα της κυβέρνησης και τις "καινοτομίες" του νέου διοικητή του ΙΚΑ. Οι δηλώσεις του για νοσοκομεία - Ανώνυμες Εταιρίες και για ενίσχυση της επικουρικής ασφάλισης, την οποία εποφθαλμιούν οι ιδιώτες, ήταν κάτι αναμενόμενο και σίγουρα δε θα σταματήσει εδώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ