Τρίτη 2 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Οδηγίες για υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων

Διευκρινιστικές οδηγίες σχετικά με την υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων από όσους τηρούν βιβλία και στοιχεία του ΚΒΣ αναφέρονται σε εγκύκλιο που απέστειλε στις αρμόδιες υπηρεσίες το υπουργείο Οικονομικών.

Στην εγκύκλιο υπενθυμίζεται ότι βάσει περσινής υπουργικής απόφασης ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) για όλους τους φορολογούμενους από 1.1.1999 καθορίστηκε ως εννιαψήφιος αριθμός από οκταψήφιος. Σημειώνεται ακόμη ότι οι ΑΦΜ που είχαν χορηγηθεί δε μεταβλήθηκαν, αλλά προστέθηκε απλώς στην αρχή τους το ψηφίο μηδέν. Από την παραπάνω μεταβολή του ΑΦΜ δημιουργήθηκε η ανάγκη διόρθωσης των πινάκων των μαγνητικών (ηλεκτρονικών) μέσων που χρησιμοποιούνται για την υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων σε ψηφιακή μορφή για το ημερολογιακό έτος 1999, δηλαδή των συγκεντρωτικών καταστάσεων που θα υποβληθούν μέχρι 25 Μάη του 2000. Στη σχετική εγκύκλιο κοινοποιούνται οι νέοι αυτοί πίνακες με τις αντίστοιχες παρατηρήσεις.

Σχετικά με τις συγκεντρωτικές καταστάσεις που θα υποβληθούν για το έτος 1998 σημειώνεται ότι αυτές θα υποβληθούν με αναγραφή του οκταψήφιου ΑΦΜ των υπόχρεων, δηλαδή δεν επέρχεται καμία μεταβολή. Ειδικά όμως για την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων σε μαγνητικά (ηλεκτρονικά) μέσα, δεδομένου ότι αρκετές επιχειρήσεις μετέβαλαν το συγκεκριμένο αρχείο από 8 σε 9 ψηφία, γίνεται δεκτό να υποβάλουν τις συγκεντρωτικές με αναγραφή του ΑΦΜ με 9 ψηφία, με την προϋπόθεση ότι θα ακολουθήσουν τα δεδομένα του νέου πίνακα με τις αλλαγές που κοινοποιούνται με την εν λόγω εγκύκλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ