Τρίτη 2 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"18 ΑΝΩ"
Νότες αγώνα και ... θεραπείας!

Συναυλία την Πέμπτη 4 Μάρτη 1999 στο "Ρόδον"

Παρά τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ότι θα εξασφαλίσει την παραμονή των 14 θεραπευτών στη θεραπευτική κοινότητα "18 Ανω", εντούτοις έχουν περάσει περάσει μέρες απ' την ημέρα που έληξε η σύμβασή τους (21.1.1999) και η θεραπευτική διαδικασία και συνέχεια σε έναν τόσο ευαίσθητο χώρο βρίσκεται ακόμα "στον αέρα".

Στις 12.2.1999 ο υπουργός Υγείας, Λ. Παπαδήμας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι "υπήρξε δέσμευση κυβερνητική στη Βουλή ότι θα λύσει νομοθετικά το θέμα", ενώ απαντώντας στο ερώτημα αν θα είναι οι ίδιοι θεραπευτές, ο Λ. Παπαδήμας απάντησε: "Ναι, θα είναι οι ίδιοι θεραπευτές".

Εκτοτε το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα, παρά την υιοθέτηση απ' τη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής του αιτήματος για νομοθετική λύση, ώστε να υπάρξει συνέχεια στο θεραπευτικό έργο, καθώς κάθε άλλη λύση δεν εξασφαλίζει αυτή τη δυνατότητα.

Το "18 Ανω" συνεχίζει για δεύτερο μήνα τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τους 14 θεραπευτές του. Μεθαύριο Πέμπτη, 4.3.1999, στις 8.30 μμ θα γίνει συναυλία στο "Ρόδον", με τους Ορφέα Περίδη, Μανώλη Λιδάκη, Παντελή Θαλασσινό, Βασίλη Καζούλη, Μίλτο Πασχαλίδη, Βάλια Κάλντα και τους Αχαιούς.

Η θεραπευτική ομάδα, οι απεξαρτημένοι και οι γονείς, με την ενεργό συμμετοχή ολόκληρης της κοινωνίας που βρίσκεται στο πλευρό τους συνεχίζουν να αντιστέκονται, υπερασπίζοντας αταλάντευτα το δικαίωμα της Μονάδας Απεξάρτησης "18 Ανω" να λειτουργεί με όρους επιστημονικής επάρκειας και θεραπευτικής αυτοτέλειας, "για να μπορεί το ΕΣΥ να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στον τομέα της απεξάρτησης", όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το "18 Ανω".

Οι άνθρωποι του "18 Ανω", που μέσα από τη δράση τους δίνουν το μήνυμα της μάχης για μια άλλη στάση ζωής με αξία και αξιοπρέπεια, προσκαλούν στη συναυλία της Πέμπτης, όλους όσοι λένε "όχι" στην απάθεια και στην άρνηση του υπουργείου Υγείας, που πλήττει τη θεραπευτική συνέχεια - θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή εκατοντάδων θεραπευομένων - και απαξιώνει ένα από τα καλύτερα προγράμματα απεξάρτησης στον κόσμο, ειδικότερα τη στιγμή που το πρόβλημα των ναρκωτικών στη χώρα μας παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ