Τρίτη 2 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φωτιά σε χωματερή στα Ανω Λιόσια

Σε εξέλιξη βρισκόταν μέχρι χτες το βράδυ η φωτιά που ξέσπασε, την Κυριακή τα ξημερώματα, σε χώρο αποθήκευσης απορριμμάτων του ιδιώτη Κωστούλα στα Ανω Λιόσια, ακριβώς απέναντι από την, υπό αποκατάσταση, χωματερή. Στην περιοχή έσπευσαν αρχικά έξι οχήματα της Πυροσβεστικής με 20 πυροσβέστες και παρέμειναν μέχρι αργά το βράδυ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά ξεκίνησε μέσα στη χωματερή από άγνωστη αιτία και έκανε τη ζωή των κατοίκων στις γύρω περιοχές "κόλαση", καθώς η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική από τα σκουπίδια και τα υλικά που καίγονταν.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που εκδηλώνεται πυρκαγιά στο συγκεκριμένο χώρο. Τελευταία φορά που ξέσπασε πυρκαγιά ήταν τον περασμένο Δεκέμβρη. Χτες το πρωί στο χώρο πήγαν τόσο ο νομάρχης Δυτικής Αττικής Π. Παπαπέτρου όσο και ο δήμαρχος Ανω Λιοσίων Ν. Παπαδήμας.

  • Την επιβολή διοικητικών κυρώσεων, ύψους δέκα εκατομμυρίων δραχμών και προστίμου ενός εκατομμυρίου ημερησίως, στην εταιρία "Κωστούλας", η οποία λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια χωρίς άδεια, αποφάσισε ο νομάρχης Δυτικής Αττικής, Π. Παπαπέτρου, μετά από αυτοψία που πραγματοποίησαν χτες στο χώρο της φωτιάς κλιμάκια της Νομαρχίας και της Πολεοδομίας. Ανάλογες διοικητικές κυρώσεις έχουν επιβληθεί και στο παρελθόν, ενώ ο νομάρχης, με την 79/99 απόφασή του, έχει ζητήσει το "σφράγισμα" της χωματερής, καθώς δεν πληρεί τους όρους ασφαλούς λειτουργίας. Ωστόσο, η εταιρία συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά...

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ