Τρίτη 2 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ "ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ"
Δράση ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια

Στις 4 σήμερα το απόγευμα, οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στο κλειστό γυμναστήριο του Μίλωνα, με σκοπό να καθορίσουν το πρόγραμμα δράσης τους, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του εθνικού αερομεταφορέα και την περαιτέρω ανατροπή των εργασιακών τους σχέσεων

Παναθηναϊκή συγκέντρωση διοργανώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στην "Ολυμπιακή Αεροπορία" και στις θυγατρικές της εταιρίες. Η συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο του Μίλωνα, αποφασίστηκε ομόφωνα στο πρόσφατο συνέδριο της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ), το οποίο συγκλήθηκε εκτάκτως, με σκοπό να καθορίσουν οι εργαζόμενοι το πρόγραμμα δράσης τους, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του εθνικού αερομεταφορέα και την περαιτέρω ανατροπή των εργασιακών τους σχέσεων.

Οπως αναφέρει με χτεσινή της ανακοίνωση η ΟΣΠΑ, σκοπός της σημερινής συγκέντρωσης, στην οποία έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, της ΓΣΕΕ, του ΕΚΑ και των ομοσπονδιών των ΔΕΚΟ, είναι η ενημέρωση των εργαζομένων για τις ομόφωνες αποφάσεις του συνεδρίου, που αφορούν τις θέσεις και το πρόγραμμα δράσης της Ομοσπονδίας, με σκοπό την ανατροπή του κυβερνητικού σχεδίου ιδιωτικοποίησης του εθνικού αερομεταφορέα.

Σημειώνεται ότι το νέο διαπαραταξιακό προεδρείο της ΟΣΠΑ έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών για την οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται η ραδιοτηλεοπτική καμπάνια για την ενημέρωση της κοινής γνώμης, η έγγραφη κοινοποίηση του προβλήματος στα ευρωπαϊκά συνδικάτα, καθώς και οι από κοινού πρωτοβουλίες με τα πρωτοβάθμια σωματεία για τη συγκρότηση επιτροπών στους χώρους δουλιάς, που θα βοηθήσουν στην ενεργοποίηση των εργαζομένων.

Εκτός της σημερινής ενημερωτικής συγκέντρωσης, στο συνέδριο της ΟΣΠΑ αποφασίστηκε ομόφωνα η διοργάνωση νέας συγκέντρωσης και πορείας διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο κέντρο της Αθήνας, στις 8 Μάρτη 1999. Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι της ΕΣΚ (ΕΣΑΚ) πρότειναν επιπλέον την κήρυξη 24ωρης απεργίας με συγκέντρωση μέσα στο Φλεβάρη, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε.

Τα στελέχη της παράταξης επισημαίνουν την ανάγκη να αξιοποιηθεί ενωτικά και αγωνιστικά από τους ίδιους τους εργαζόμενους η ομόφωνη απόφαση του συνεδρίου για τη συγκρότηση επιτροπών στους χώρους δουλιάς. Υπογραμμίζουν ότι για τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό τους κίνημα είναι μονόδρομος ο ενωτικός αγώνας και τονίζουν ότι για την ανατροπή των κυβερνητικών σχεδίων είναι ανάγκη να συγκροτηθεί ένα ευρύ μέτωπο δράσης συνδικαλιστικών και κοινωνικών δυνάμεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ