Πέμπτη 4 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για την παράδοση Οτσαλάν
  • Την άμεση απελευθέρωση του Κούρδου ηγέτη Α. Οτσαλάν και να δοθεί επιτέλους οριστική λύση στο κουρδικό πρόβλημα, ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Μανταμάδου Λέσβου,που υψώνει φωνή διαμαρτυρίας και αγανάκτησης για την παράδοση του Α. Οτσαλάν.
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο Χασίων Ν. Γρεβενών τονίζει ότι "η σύλληψη και παράδοση του Οτσαλάν ξεχείλισε την οργή του λαού. Και είναι πιο εξοργιστικό ότι αυτοί, οι ΗΠΑ και η ΕΕ, που κήρυξαν εκτός νόμου τον Α. Οτσαλάν και τον παρέδωσαν στην Τουρκία με θλιβερή ενοχή της ελληνικής κυβέρνησης, είναι αυτοί που υποκρίνονται ζητώντας δίκαιη δίκη! Ομως προσπαθούν να υποτάξουν όλους τους λαούς που αντιστέκονται στη Νέα Τάξη τους. Οι λαοί δε δικάζονται, πολύ περισσότερο δε δικαιούνται να τους δικάσουν αυτοί που παραβιάζουν τα δικαιώματά τους. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον κουρδικό λαό".
  • Ο Δήμος Νέας Ερυθραίας καταδικάζει όλες τις ακούσιες και εκούσιες ενέργειες που έστειλαν δέσμιο τον Οτσαλάν στην Τουρκία και ενώνει τη φωνή του με όλους τους Ελληνες που συμπαραστέκονται στον Κούρδο ηγέτη και τον κουρδικό αγώνα. Το ιστορικό της σύλληψης και παράδοσης του Οτσαλάν βαραίνει την ελληνική κυβέρνηση και τους χειρισμούς της, προστίθεται, ενώ σοβαρότατες είναι οι ευθύνες των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χαϊδαρίου,διερμηνεύοντας τα αισθήματα των δημοτών και των κοινωνικών οργανώσεων και μαζικών φορέων, της τοπικής κοινωνίας, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και φιλία στον δοκιμαζόμενο κουρδικό λαό και τον ηγέτη του και συμμετέχει στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης και αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
  • Ο Δήμος Ν. Ιωνίας Αττικής με τη συνεργασία του Συλλόγου Φίλων του Παιδιού αποφάσισαν να συγκεντρώσουν τρόφιμα, τα οποία θα παραδοθούν στους Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη Ν. Μάκρη και αλλού.
  • Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΝΑΕ,σε συνεδρίασή της χτες, δεσμεύτηκε να υπάρξει εισήγηση στο ΔΣ της ΕΝΑΕ για κοινή δράση σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρώπης, για την εξασφάλιση της σωματικής και ψυχικής υγείας του Οτσαλάν κλπ.
  • Το κλαδικό Σωματείο Ιματισμού του εργοστασίου ΔΟΥΡΟΥ θεωρεί ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την παράδοση του Κούρδου ηγέτη. Η υποταγή της χώρας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών που ξαναμοιράζουν τις αγορές και τα σύνορα στα Βαλκάνια, με την απειλή επέμβασης στο Κόσσοβο, τη διχοτόμηση του Αιγαίου και της Κύπρου, τη διάσπαση του Ιράκ, θα φέρει τραγωδίες και συμφορές στον ελληνικό λαό, τονίζει και ζητά να παραιτηθεί η κυβέρνηση και με την ψήφο του ο λαός να καταδικάσει την υποταγή της χώρας σε Αμερικανούς, ΝΑΤΟ, ΕΕ.
  • Η "Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων" αναφέρει ότι είναι καταδικασμένη στη λαϊκή συνείδηση η κυβερνητική πολιτική για την παράδοση του Οτσαλάν, τη στάση της στο Κουρδικό, τη μετατροπή της Ελλάδας σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο κατά της Σερβίας και τονίζει: Ποιος νοήμων άνθρωπος αμφισβητεί πως, αφού οι ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ - Τουρκία - Ισραήλ ζητούσαν την παράδοση του Οτσαλάν, αυτή η ελληνική κυβέρνηση θα εναντιωνόταν; Και καταλήγει η ανακοίνωση: Ο λαός σύσσωμος, ακόμα και μεγάλο μέρος της βάσης του κυβερνητικού κόμματος, απαιτεί: "Κάτω η κυβέρνηση της υποτέλειας, της μετατροπής της χώρας σε ξένο προτεκτοράτο και της αντιλαϊκότερης πολιτικής των τελευταίων δεκαετιών".
  • Μαζικοί φορείς και πολιτικές οργανώσεις του Μεσολογγίου οργανώνουν σήμερα Πέμπτη ώρα 7 μμ στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό. Τώρα πρέπει να κινητοποιηθούμε, ν' αγωνιστούμε, να προασπίσουμε το δικαίωμα κάθε λαού στην ανεξαρτησία και αυτοδιάθεσή του. Να δηλώσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στον κουρδικό λαό, υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
  • Ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΙΚΠΑ εκφράζει τη συμπαράστασή του στον Κούρδο ηγέτη και τον αγώνα του κουρδικού λαού και καταδικάζει το χυδαίο χειρισμό από μερίδα των ΜΜΕ της συνέντευξης της αγωνίστριας Ντιλάν και τις προεκτάσεις που δόθηκαν.
  • Επίσης, καταδικαστικά ψηφίσματα, με τα οποία καταγγέλλεται η κυβέρνηση, οι ΗΠΑ και η ΕΕ για την παράδοση του Οτσαλάν και εκφράζεται η αλληλεγγύη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στον κουρδικό αγώνα και τον Κούρδο ηγέτη, εξέδωσαν και τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ Βούλας - Βουλιαγμένης - Βάρης (που καλεί την κυβέρνηση να μη μας εμπλέξει στα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ κατά του σερβικού λαού), και το παράρτημα της Πετρούπολης,που εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον κουρδικό λαό.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Αγ. Δημητρίου καταδικάζει απερίφραστα την κυβέρνηση Σημίτη για την παράδοση Οτσαλάν. Καταδικάζει την υποκρισία της ΕΕ και των κρατών - μελών. Απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του Οτσαλάν και την προστασία των Κούρδων πολιτικών προσφύγων, το σεβασμό του δικαιώματός των Κούρδων για αυτοδιάθεση κλπ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ