Πέμπτη 4 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση

Τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη επισκέφτηκε χτες αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα της και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, Σήφη Κωτσαντή

"Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, αλλά και γενικότερα, είναι η μόνη εγγύηση για να ανοίξει ο δρόμος της πάλης και της σύγκρουσης με τα μεγάλα συμφέροντα".Τα παραπάνω τόνισε ο γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ,Σήφης Κωτσαντής,που χτες το πρωί, επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΚΟΠ του ΚΚΕ, περιόδευσε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.Ο γραμματέας της ΚΟΠ κάλεσε τους εργάτες της Ζώνης να πάρουν μέρος στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση που διοργανώνει το ΚΚΕ την Κυριακή το απόγευμα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Πρώτος σταθμός των κομμουνιστών ήταν οι λάντζες που μεταφέρουν τους εργατοτεχνίτες στην Κυνοσούρα της Σαλαμίνας. "Οι τελευταίες εξελίξεις - τόνισε ο Σ. Κωτσαντής - πιστεύουμε ότι μπορούν πλέον σήμερα να πείσουν κάθε καλοπροαίρετο ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Γίναμε μάρτυρες της συνεργασίας της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ενωση και τους Αμερικάνους για να παραδώσουν στους Τούρκους τον Οτσαλάν, έναν αγωνιστή που παλεύει για την ελευθερία, για να αποκτήσουν πατρίδα οι Κούρδοι".

Την ίδια στιγμή, συνέχισε ο γραμματέας της ΚΟΠ του ΚΚΕ, οι πολυεθνικές με την εξουσία τους στην ΕΕ και οι ιμπεριαλιστές επεμβαίνουν σε κάθε αντίδραση των λαών, προκειμένου να τους καθυποτάξουν. "Η Βόρεια Ελλάδα - συνέχισε - έχει γίνει ορμητήριο του ΝΑΤΟ. Με την έγκριση και τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης, πάνε να διαμελίσουν τη Γιουγκοσλαβία γιατί η Σερβία δεν υποτάσσεται στα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια. Με τα τελευταία γεγονότα το ποτήρι της υποταγής στα πολυεθνικά συμφέροντα ξεχείλισε. Ο καθένας από εμάς πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Πρέπει αυτή η κυβέρνηση να φύγει και άμεσα να γίνουν εκλογές, να μπει ο λαός στο προσκήνιο. Μόνο η ενότητα του λαού θα βάλει φρένο σ' αυτό τον κατήφορο".

Επόμενος σταθμός του κλιμακίου του ΚΚΕ ήταν η ΝΑΥΣΙ.Εκεί ο Σ. Κωτσαντής,απευθυνόμενος στους εργάτες, σημείωσε: "Καθημερινά ζούμε στο πετσί μας το "όραμα" της ΟΝΕ. Στο όνομά της η κυβέρνηση προωθεί την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων. Επιδιώκει την κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, προχωρεί στη διάλυση της Υγείας, της Παιδείας και στη λήψη μιας σειράς αντιλαϊκών μέτρων". "Καθημερινά - κατέληξε ο Σ. Κωτσαντής - παρακολουθούμε όλα τα κόμματα να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση, αλλά κανένας δε λέει ποια είναι η βαθύτερη αιτία αυτής της κατάστασης. Σήμερα, σημείωσε ο Σ. Κωτσαντής,μόνο το ΚΚΕ φτάνει στην αλήθεια, που δεν είναι άλλη από την πολιτική της υποταγής που ακολουθεί η κυβέρνηση. Κάθε ενίσχυση του ΚΚΕ δημιουργεί προοπτική, ελπίδα για ενότητα του λαού, δημιουργεί προϋποθέσεις να συγκροτηθεί το Μέτωπο και να βάλει φραγμούς σ' αυτά τα σχέδια. Σας καλούμε όλους με κάθε τρόπο να ενισχύσετε αυτή την προοπτική, να ενωθούμε απέναντι στους εχθρούς μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ