Πέμπτη 4 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η πάλη είναι ο μόνος δρόμος

Στους εργάτες του Δήμου Κορυδαλλού περιόδευσε χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Βαγγέλη Ξένο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

"Ζούμε σε μια οικονομική δικτατορία...". Το είπε ένας εργάτης του Δήμου Κορυδαλλού κατά τη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας κλιμακίου του ΚΚΕ, με επικεφαλής το μέλος της ΚΕ Βαγγέλη Ξένο,στο αμαξοστάσιο του δήμου.

Ηταν μόνο μία από τις χαρακτηριστικές, για την κατάσταση που βιώνει η εργατική τάξη της χώρας μας, φράσεις που ακούστηκαν στην πλούσια συζήτηση που ακολούθησε την ομιλία του Β. Ξένου. Οπως και η παρατήρηση ενός άλλου εργαζόμενου, πως η εργατική τάξη βρίσκεται δέσμια του τραγικού προβλήματος της ανεργίας και, συνεπώς, του δικομματικού ρουσφετιού που αυξάνει ευθέως ανάλογα με την ανεργία. "Ενας που έχει παιδιά, θέλει να τα βολέψει κάπου... ". Ποιος μπορεί να μιλήσει για δημοκρατία - για να μην πούμε για "εκσυγχρονισμό" - όταν ακούς τέτοιες φράσεις αειθαλείς στο πολιτικό σκηνικό του νεοελληνικού κράτους; Η όταν χιλιάδες εργαζόμενοι στην ΤΑ χρησιμοποιούνται "με το κομμάτι" σαν άψυχα εργαλεία, με ολιγόμηνες συμβάσεις, κουτσουρεμένα δικαιώματα και ενίοτε με καθυστερημένες πληρωμές, όπως και στον Κορυδαλλό, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν ακάλυπτες ανάγκες στους ΟΤΑ;

Ηταν αυτά τα ζητήματα, αλλά και άλλα εξίσου βασικά, όπως το ζήτημα της εθνικής ανεξαρτησίας και της διεθνιστικής αλληλεγγύης, που πρέπει να αντικαταστήσει το ραγιαδισμό στον ιμπεριαλισμό, που έκαναν τους εργαζόμενους να ακούσουν με μεγάλο ενδιαφέρον τη φωνή του ΚΚΕ, τα ξημερώματα, στο χώρο δουλιάς, λίγο πριν ξεκινήσει η βάρδια.

"Τα προβλήματα της εργατικής τάξης λύνονται με πάλη, με αγώνα, στους δρόμους", τόνισε ο Β. Ξένος. Πρόσθεσε, ότι η παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους ήταν "η πράξη που ξεχείλισε το ποτήρι" από μια κυβέρνηση που υπηρετεί πιστά τα συμφέροντα των Αμερικανών και το έχει αποδείξει και με τα Ιμια, τα 12 μίλια, τους "S-300", την Κύπρο, το Αιγαίο, τη Βοσνία, το Κόσσοβο κ.ά. Αλλά και από μια κυβέρνηση που αυξάνει και διαχειρίζεται την ανεργία, αποδιαρθρώνει τις εργασιακές σχέσεις, καταργεί το οχτάωρο, διαλύει το ασφαλιστικό σύστημα και δυναμώνει ακόμη περισσότερο τον ταξικό προσανατολισμό της Παιδείας. "Γι' αυτό το ΚΚΕ λέει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνά. Μέχρι εδώ πρέπει να πάμε τα πράγματα, να παρέμβει ο λαός, να παρέμβουν οι εργαζόμενοι, να αλλάξει αυτή η πολιτική". Και η μόνη λύση απέναντι στα κόμματα, που στις κεντρικές κατευθύνσεις της ΕΕ, της ΟΝΕ και του ΝΑΤΟ συμφωνούν, είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές. Τέλος, ο Β. Ξένος κάλεσε τους εργάτες του Δήμου Κορυδαλλού να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση λαϊκής παρέμβασης που διοργανώνει το ΚΚΕ την Κυριακή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μόνη διέξοδος η ενωμένη ταξική πάλη (2010-01-08 00:00:00.0)
Προσφορές στο ΚΚΕ (2009-04-08 00:00:00.0)
Αναντικατάστατο όπλο της εργατικής τάξης και όλου του λαού (2008-10-25 00:00:00.0)
Ενα κουβάρι κράτος - ΕΕ - Αυτοδιοίκηση (2005-06-11 00:00:00.0)
Πρωτοβουλία για Εργατική Λέσχη στο Περιστέρι (2002-04-17 00:00:00.0)
Τον συντρόφεψαν όλοι (1996-02-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ