Πέμπτη 4 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ζουν υπό το καθεστώς της ανεργίας και της ανοχής

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ στους αρμόδιους υπουργούς για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεοπρόσφυγες της πρώην ΕΣΣΔ

Το σοβαρό πρόβλημα ανεργίας που αντιμετωπίζουν οι νεοπρόσφυγες από την πρώην ΕΣΣΔ, φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου και Μαρία Μπόσκου,καταθέτοντας Ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς, δηλαδή Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημόσιας Τάξης, Εξωτερικών και Μακεδονίας - Θράκης. Οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρουν αναλυτικά:

"Την απειλή της μόνιμης ανεργίας αντιμετωπίζουν χιλιάδες νεοπρόσφυγες από την πρώην ΕΣΣΔ που ήρθαν στη χώρα μας με τουριστική θεώρηση και βρίσκονται υπό καθεστώς ανοχής. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και όσοι έχουν πάρει μεν τη θεώρηση της παλιννόστησης, δεν έχει όμως ολοκληρωθεί γι' αυτούς η διαδικασία επιβεβαίωσης της ελληνικής ιθαγένειάς τους.

Οι επιχειρήσεις, που τους απασχολούν, τους προτείνουν να προσκομίσουν την κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν την εργασία τους. Ο ΟΑΕΔ όμως δε χορηγεί την κάρτα ανεργίας σε όσους δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια.

Οι νεοπρόσφυγες αντιμετωπίζουν σοβαρότερο πρόβλημα ανεργίας σε σχέση και με τους αλλοδαπούς εργάτες, που με την πράσινη κάρτα γίνονται κάτοχοι της κάρτας ανεργίας.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. κ. υπουργοί ποια μέτρα προτίθενται να πάρουν ώστε να αρθεί η αδικία σε βάρος των νεοπροσφύγων, με συνέπεια αυτοί αφ' ενός να μπορούν να συνεχίσουν την εργασία τους αφ' ετέρου να διευκολυνθούν στην ανεύρεση νέας εάν το επιβάλλουν οι βιοτικές ανάγκες τους;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ