Πέμπτη 4 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΝΤΙΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΕΣΣΔ
Απαράδεκτοι διαχωρισμοί για τους νεοπρόσφυγες

Αμεσα μέτρα ζητούν με Ερώτησή τους στους αρμόδιους υπουργούς οι βουλευτές του ΚΚΕ

Το πρόβλημα που έχει προκύψει με ευθύνη των κρατικών υπηρεσιών της χώρας, σε σχέση με τους παλιννοστούντες Ελληνες Ποντίους της πρώην ΕΣΣΔ, αναδεικνύουν με Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σταύρος Παναγιώτου και Μπάμπης Αγγουράκης,προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Μακεδονίας - Θράκης.

Στην Ερώτησή τους οι δύο βουλευτές εκθέτουν την κατάσταση και καλούν τους υπουργούς να πάρουν μέτρα, προκειμένου να δοθεί λύση στο απαράδεκτο φαινόμενο της διάσπασης οικογενειών.

Αναλυτικά σημειώνονται τα εξής:

"Πολλές οικογένειες Ελλήνων Ποντίων από την πρώην ΕΣΣΔ, με ευθύνη των κρατικών υπηρεσιών και χωρίς νόμιμη αιτία, ταλαιπωρούνται αφάνταστα, αντιμετωπίζοντας ένα επιπλέον σοβαρό πρόβλημα, αυτό της διάσπασής τους.

Πρόκειται ειδικότερα για εκείνες τις οικογένειες που ενώ τα περισσότερα μέλη τους βρίσκονται στην Ελλάδα, τα υπόλοιπα εξακολουθούν να παραμένουν στις χώρες προέλευσης, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να έρθουν κοντά στους δικούς τους. Δεν τους χορηγείται όχι μόνο η θεώρηση της παλιννόστησης, αλλά και αυτή η τουριστική θεώρηση, αν και οι συγγενείς τους βρίσκονται ήδη μόνιμα εγκαταστημένοι στη χώρα μας, είναι Ελληνες και έχει επιβεβαιωθεί γι' αυτούς η απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας στο πρόσωπό τους. Το πρόβλημα είναι οξύτερο στις οικογένειες με μεικτούς γάμους, καθώς και στις οικογένειες των Ελλήνων Ποντίων που έρχονται από τη Γεωργία, επειδή η εκεί Προξενική Αρχή δημιουργεί σοβαρές δυσχέρειες στην αναχώρησή τους.

Η τεχνητή πρόκληση νομικών κωλυμάτων στη συνένωση των οικογενειών των νεοπροσφύγων είναι ακατανόητη, επιπλέον δε και παράνομη. Σε καμία χώρα υποδοχής μεταναστών, προσφύγων, φυγάδων και άλλων κατηγοριών ανθρώπων δε συμβαίνει αυτό το λυπηρό φαινόμενο. Αντίθετα καταβάλλονται προσπάθειες για να αποτρέπονται τέτοιου είδους απαράδεκτοι διαχωρισμοί.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. κ. υπουργοί ποια μέτρα προτίθενται να πάρουν ώστε να αρθούν τα νομικά κωλύματα, που σήμερα ταλαιπωρούν τους νεοπρόσφυγες, δεν τους επιτρέπουν να συναντηθούν με τις οικογένειές τους και προκαλούν καθεστώς πλασματικής διάσπασης μεταξύ των μελών τους;" .

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μήνυμα της Αλέκας Παπαρήγα στην παμποντιακή συγκέντρωση (2011-05-20 00:00:00.0)
Γκρέμισμα της λυκοσυμμαχίας (2010-04-16 00:00:00.0)
Δήλωναν Πόντιοι, αλλά δεν έπεισαν (2000-04-26 00:00:00.0)
Περιμένουν ακόμα τα σπίτια οι πρόσφυγες (1999-08-01 00:00:00.0)
Να σταματήσουν οι απελάσεις ομογενών (1998-12-17 00:00:00.0)
Υπό έξωση οι Πόντιοι (1995-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ