Πέμπτη 4 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ουτιδανοί χαμερπείς και δόλιοι

Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ

Στις μεγάλες μαραθώνιες πορείες ένας γνωστός ηθοποιός έτρεχε από τους πρώτους με τον πυρσό στα χέρια και τη φλόγα στην καρδιά.

Οι αμέτοχοι, οι αδρανείς και οι συμβιβασμένοι μπροστά στα κοινά προβλήματα του λαού μας προσπαθούσαν να τον σπιλώσουν, λέγοντας ότι αυτά τα κάνει για να προβληθεί μπροστά στα μικρόφωνα και το φακό των τηλεοράσεων. Οσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια, ιδιαίτερα όταν, στη θέση της, υπάρχουν χαμόσυρτα, έρποντα και ουτιδανά ανθρωπάρια, αλλά και οι πολιτικοί της παρακμής, των συμβιβασμών και του αυταρχισμού. Ο ίδιος ο διαβαλλόμενος και συκοφαντούμενος τούς απαντούσε τότε, με ήρεμο χλευασμό:

- Ελάτε κι εσείς, ελάτε μαζί μας, για να ...προβληθείτε μπροστά στις κάμερες και ν' αντιμετωπίσετε τους ροπαλοφόρους. Για να αγωνιστείτε, να διεκδικήσετε, να βγείτε προς τα έξω και όχι αυτοέγκλειστοι και απομονωμένοι στον κρυστάλλινο πύργο της αδιαφορίας.

Τώρα πάλι, οι μεγάλες κινητοποιήσεις - συναυλίες των διανοουμένων και καλλιτεχνών που έγιναν στην Αθήνα και οι άλλες που πραγματοποιούνται στις μεγάλες περιφέρειες θορύβησαν τους ουτιδανούς, γιατί αποδεικνύουν γι' άλλη μια φορά ότι οι τραγουδιστές, οι ηθοποιοί, οι συνθέτες, οι ποιητές, οι ζωγράφοι, οι συγγραφείς, οι μουσικοί είναι συμμέτοχοι στην κοινή αγωνία και στους κοινούς αγώνες, ότι καταδικάζουν τους άθλιους χειρισμούς γύρω από τη στημένη υπόθεση της ληστρικής απαγωγής και της κτηνώδους μεταχείρισης του Κούρδου ηγέτη, ότι συμπαραστέκονται στους δίκαιους αγώνες του κουρδικού λαού και υπερασπίζονται την τιμή και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τους ανησυχούν αυτές οι εκδηλώσεις, που δείχνουν ότι ένα μέτωπο δυνάμεων ισχυροποιείται και επεκτείνεται και τους χαλάει τους αντιλαϊκούς και ένοχους χειρισμούς, που θέλουν να περάσουν σε σιγή τάφου. Και κατηγορούν τους πνευματικούς ανθρώπους, τους καλλιτέχνες, τους δημιουργούς ότι έχουν - ως αγωνιζόμενοι - το κίνητρο της αυτοπροβολής. Και τους στολίζουν με χυδαιότητες. Και λένε αυτές τις μωρολογίες οι ανάλγητοι εκείνοι λαϊκιστές, που, ακόμη και στις δραματικότερες στιγμές, εμφανίζονται μπροστά στις κάμερες, να ρίχνουν τις γυροβολιές τους, στολισμένοι με ροδοπέταλα της"παραγγελιάς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ