Πέμπτη 4 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
"Να μην επιτρέψουμε να γίνουμε προτεκτοράτο των ΗΠΑ"

Ανακοίνωση της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ με χτεσινή της ανακοίνωση επισημαίνει ότι "για άλλη μια φορά - το τελευταίο διάστημα - το λιμάνι του Βόλου γίνεται τόπος "διευκόλυνσης" των ΝΑΤΟικών και ιμπεριαλιστικών σχεδίων στο Κοσσυφοπέδιο... Η χώρα μας με ευθύνη της κυβέρνησης Σημίτη εμπλέκεται ολοένα και περισσότερο στον ανταγωνισμό των πολυεθνικών συμφερόντων και στις τυχοδιωκτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων "εταίρων" μας".

"Ηδη", προστίθεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, "ολόκληρη η Κεντρική Μακεδονία, το Λιτόχωρο, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το αεροδρόμιο "Μακεδονία" τελούν σε κατάσταση στρατοκρατούμενων περιοχών και έχουν μετατραπεί σε ορμητήριο των στρατιωτικών δυνάμεων της "νέας τάξης"".

Ακριβώς, αναφέρει η ανακοίνωση, "η τεράστιας έκτασης συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη χώρα μας οδηγεί σε μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση, σε μια δολοφονική επίθεση κατά του σερβικού λαού και οι κίνδυνοι για μια γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή είναι πλέον ορατοί.

Αυτή η στάση υποτέλειας και υποταγής της κυβέρνησης έχει μετατρέψει την ίδια σε "τσιράκι" των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών και τη χώρα μας σε προτεκτοράτο των ΗΠΑ (...).

Η κυβέρνηση με τη συναίνεση ή την ανοχή και τη σιωπή και άλλων κομμάτων, παραδίδει τα στρατευμένα παιδιά της εργατικής τάξης και γενικότερα του ελληνικού λαού, στην "κρεατομηχανή" των πολεμικών σχεδίων των ιμπεριαλιστών.

Από κάθε άποψη, αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη!

Κανείς πλέον δε δικαιολογείται να "σφυρίζει" αδιάφορα. Η αντίδραση των φορέων και του λαού της περιοχής μας είναι επιτακτικά αναγκαία, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Απαιτείται η έμπρακτη αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο λαό της Σερβίας και η εκδήλωση της αντίθεσής μας σε οποιαδήποτε εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς".

"Σε καμία περίπτωση να μην επιτρέψουμε", καταλήγει η ανακοίνωση, "το λιμάνι του Βόλου, τα λιμάνια της χώρας μας να "νομιμοποιηθούν" ως ορμητήρια για δολοφονικές επιθέσεις σε γειτονικούς λαούς".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μπλόκο σε ΝΑΤΟική φάλαγγα από το ΚΚΕ (2022-06-01 00:00:00.0)
Αντιδραστικές «προτάσεις» για το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης (2019-07-20 00:00:00.0)
Να απαντήσουμε στους αρχιτρομοκράτες των λαών (2011-03-21 00:00:00.0)
«Να ξεκουμπιστούν οι ΝΑΤΟικοί (2002-11-06 00:00:00.0)
"Οι μακελάρηδες αλώνουν τη χώρα" (1999-03-09 00:00:00.0)
Κίνδυνος για τον ελληνικό λαό (1999-02-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ