Πέμπτη 4 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Προοιωνίζεται Βαλκανικό Βιετνάμ...

Ψήφισμα συγκέντρωσης διαμαρτυρίας αγωνιστών της ειρήνης

Την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης Σημίτη και την ανάκληση της απόφασης για αποστολή 800 Ελλήνων φαντάρων, στην επιχείρηση που στήνεται στο Κόσσοβο, απαιτούν δεκάδες φίλοι και αγωνιστές της ειρήνης από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Μέσα από μαζική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν προχτές, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τους άμεσους κινδύνους που διατρέχει η χώρα από την εμπλοκή της στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Στο ψήφισμά τους, σημειώνουν πως αισθάνονται ντροπή και αγανάκτηση για τη μετατροπή των ελληνικών εδαφών σε προγεφύρωμα του ΝΑΤΟ ενάντια στους λαούς της Βαλκανικής. Προγεφύρωμα, που, όπως σημειώνουν, προοιωνίζεται ένα Βαλκανικό Βιετνάμ και καλούν το λαό να παρέμβει στις πολιτικές εξελίξεις για να μη δοκιμάσει νέες τραγωδίες η πατρίδα.

Αναλυτικά, το ψήφισμα αναφέρει: "Μάρτυρες, μαζί με όλο το λαό, της κατάληψης κυριολεκτικά του λιμανιού και αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, του λιμανιού του Λιτοχώρου από κατοχικά στρατεύματα του ΝΑΤΟ, που μεταφέρει, με πλοία, αεροπλάνα, αμαξοστοιχίες, τον ανάλογο φονικό οπλισμό, προς το Κοσσυφοπέδιο της Νέας Γιουγκοσλαβίας, αισθανόμαστε ντροπή και αγανάκτηση για τη μετατροπή των εδαφών μας, εν αγνοία του λαού, και, το χειρότερο, με έγκριση της κυβέρνησής του, σε προγεφύρωμα του ΝΑΤΟ, ενάντια, όχι μόνο στον γιουγκοσλαβικό, αλλά και σε όλους τους βαλκανικούς λαούς, μαζί και τον ελληνικό. Προγεφύρωμα, που προοιωνίζεται ένα Βαλκανικό Βιετνάμ.

Αυτή η εθελοδουλία και υποτακτικότητα της κυβέρνησης Σημίτη στους ξένους μεγιστάνες, σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, μαζί με την παράδοση από μέρους της του ηγέτη του κουρδικού λαού στους Τούρκους φασίστες κυβερνήτες, κατέδειξε πόσο επικίνδυνη είναι για την πατρίδα και το έθνος.

Διαμαρτυρόμενοι για τις παραπάνω αντεθνικές πράξεις της, απαιτούμε να παραιτηθεί η κυβέρνηση Σημίτη, να ανακληθεί η απόφασή της για αποστολή 800 Ελλήνων φαντάρων στο Κόσσοβο, να βγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την απελευθέρωση του Οτσαλάν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ