Πέμπτη 4 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Στην υπηρεσία των γαλακτοβιομήχανων!

Ως υπερασπιστής των συμφερόντων των μεγάλων ιδιωτικών γαλακτοβιομηχανιών εμφανίστηκε χτες ο υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης.Σε δηλώσεις τουπρος τους δημοσιογράφους, "κάλυψε" πλήρως την ασυδοσία της ΔΕΛΤΑ, να κυκλοφορήσει "φρέσκο" παστεριωμένο γάλα με την παραπλανητική ένδειξη "ανώτερης ποιότητας" και διάρκεια ζωής πέντε, αντί για τέσσερις μέρες, που ορίζει η υπάρχουσα νομοθεσία.

Εδειξε επίσης ότι "πληροί τις προδιαγραφές" που θέτουν οι γαλακτοβιομήχανοι για έναν υπουργό, αφού από τη μία δεν ανακοίνωσε ούτε για τους τύπους κάποιο μέτρο για να σταματήσει η προκλητική "παρανομία" της ΔΕΛΤΑ και από την άλλη δεν προχώρησε σε καμία κίνηση προστασίας των καταναλωτών και των συνεταιριστικών εργοστασίων γάλακτος, που πλήττονται καίρια από αυτές τις μεθοδεύσεις. Το μόνο που έκανε ήταν να προχωρήσει σε αστείες και προκλητικές δικαιολογίες, του τύπου ότι η ΔΕΛΤΑ προχωρεί σε μια "διαφημιστική καμπάνια" και ότι το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για παράταση ζωής του "φρέσκου" παστεριωμένου γάλακτος κατά μια μέρα "κυοφορείται" εδώ και πολλούς μήνες από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας. Φάνηκε ακόμα το πόσο δέσμιος και υποτακτικός των απαιτήσεων των ιδιωτών γαλακτοβιομήχανων είναι, αφού δήλωσε ότι το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα θα υπογραφεί σύντομα, αγνοώντας τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει κάτι τέτοιο για τους καταναλωτές και τα συνεταιριστικά εργοστάσια γάλακτος.

Ακόμα, επιχειρώντας να αποκρύψει τις ευθύνες του για τον "βρόμικο πόλεμο" που έχουν ξεκινήσει ΔΕΛΤΑ και ΦΑΓΕ σε βάρος των συνεταιριστικών εργοστασίων γάλακτος της Θεσσαλίας, ρίχνοντας "επιλεκτικά" τις τιμές στο γάλα μέχρι 90 δραχμές το κιλό, δεν παραδέχτηκε ότι υπάρχει περίπτωση αθέμιτου ανταγωνισμού και παρέπεμψε το θέμα στο... υπουργείο Εμπορίου.

Τον υπουργό Γεωργίας, το μόνο που φάνηκε να τον ενδιαφέρει, είναι να υπογραφεί τάχιστα, η παράταση κατά μια μέρα της ημερομηνίας λήξης του φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος και να δοθεί η δυνατότητα στις μεγάλες ιδιωτικές γαλακτοβιομηχανίες να φτάσουν άνετα όλα τα σημεία πώλησης της χώρας. Δηλαδή να "μονοπωληθεί" η αγορά, σε βάρος των συνεταιριστικών εργοστασίων γάλακτος, που έχουν απομείνει στην επαρχία και κατ' επέκταση σε βάρος των καταναλωτών, οι οποίοι θα είναι και τα θύματα της μεγάλης εξαπάτησης που εξυφαίνεται από τους ιδιώτες γαλακτοβιομήχανους και τις κερδοσκοπικές μεθοδεύσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ