Τρίτη 9 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στις 23 Απρίλη, συμπληρώνονται 2 χρόνια από τότε που έφυγε για πάντα ο αγαπημένος μας και αξέχαστος σύντροφος, πατέρας και παππούς ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΣ.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη των γονιών μου ΕΛΕΝΗΣ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΖΟΥΛΗ,του γιατρού μου ΤΑΚΗ ΛΟΤΣΟΥ,του θείου μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΖΟΥΛΗ και της εξαδέλφης μου ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΖΟΥΛΗ,αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, προσφέρω 30.000 δρχ. στην ΚΟΒ Ν. Φιλαδέλφειας, πρώτη δόση για τις ευρωεκλογές.

Δέσποινα Στεφανάτου

* * *

Ο ποιητής Ηλίας Σιμόπουλος προσφέρει 15.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ Λογοτεχνών, στη μνήμη του αδελφού του ΣΠΥΡΟΥ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ, αντάρτη του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. Ηταν ο πρώτος τραυματίας του Εμφύλιου στην Πελοπόννησο.

* * *

Ο Γιώργος Ξεροβάσιλας, μέλος του ΚΚΕ, συνταξιούχος αντιστασιακός, προσφέρει 40.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ Μελισσίων και 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", στη μνήμη των γονιών του ΣΤΡΑΤΟΥ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ, της γιαγιάς του ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΞΕΡΟΒΑΣΙΛΑ,των αδελφών του ΦΩΤΗ, ΑΝΤΩΝΗ, ΗΛΙΑ και ΔΗΜΗΤΡΗ,που διώχτηκαν, φυλακίστηκαν και εκτελέστηκαν γιατί αγωνίστηκαν για τη λευτεριά του λαού, καθώς και στη μνήμη ΣΤΕΛΙΑΝΗΣ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΞΕΡΟΒΑΣΙΛΑ.

* * *

Στη μνήμη των κομμουνιστών ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΘΙΜΟΥ και του γιου του ΑΡΗ ΠΑΠΑΝΘΙΜΟΥ δημοσιογράφου, ο Γιάννης Μπαξεβάνης προσφέρει 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Η Αντωνία Πάνου από το Κλειστό Αρτας προσφέρει, μέσω ΝΕ Αρτας, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ στη μνήμη του αδελφού της ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ ΠΑΝΟΥ,της αδελφής τηςΟΛΓΑΣ,του ΚΩΣΤΑ Γ. ΜΠΑΛΑΔΗΜΑ,του ΒΑΣΙΛΗ και της ΕΛΕΝΗΣ ΜΠΑΛΑΔΗΜΑ μαχητών του ΔΣΕ, καθώς και στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών από το Κλειστό.

* * *

Στις 7 Μάρτη 1999 συμπληρώθηκαν 40 μέρες από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στην Ανατολική ΚΟΒ Αγρινίου 25.000 δρχ.

Η οικογένειά του

  • Επίσης στη μνήμη του Χρήστου Καραϊσκου σύντροφοι και φίλοι του πρόσφεραν 25.000 δρχ. στην Ανατολική ΚΟΒ Αγρινίου.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΛΑΜΑ,και στη μνήμη του συναγωνιστή ΑΡΗ ΠΑΠΑΝΘΙΜΟΥ,που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Μανόλης και Ρίκα Βουνάτσου

* * *

Ο Ντίνος Μπαλαδήμος προσφέρει 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ στη μνήμη του πατέρα του ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΛΑΔΗΜΑ,αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος πέρασε πολλά χρόνια στις φυλακές και τις εξορίες, του αδελφού του ΛΑΜΠΡΑΚΗ,καθώς και στη μνήμη των νεκρών του ΔΣΕ ΚΩΣΤΑ, ΒΑΣΙΛΗ, ΕΛΕΝΗΣ και ΟΛΓΑΣ και όλων των νεκρών από το Κλειστό.

* * *

O Βασίλης και η Δήμητρα Παπασταματίου προσφέρουν 50.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ "Τσιμέντων Χαλκίδας", στη μνήμη της μητέρας τους ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, που έφυγε από τη ζωή πριν από ένα χρόνο και το μνημόσυνό της θα γίνει το Σάββατο 13 Μάρτη.

* * *

Με τη συμπλήρωση 2 χρόνων από το θάνατο των γονιών μας ΑΝΤΩΝΙΟΥ και ΑΡΓΥΡΩΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βάρνας Συκεών, 40.000 δρχ.

Σοφία Ιωαννίδου, Θανάσης Γιαντσίδης, Μαίρη - Χρήστος Κασαπίδης

* * *

Ο αντιστασιακός Λευτέρης Τσικνιάς, ανθυπολοχαγός της Σχολής του ΕΛΑΣ, προσφέρει για τις ευρωεκλογές 40.000 δρχ., στη μνήμη των πατριωτών του ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΤΡΑΒΟΜΥΤΗ,ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΖΕΚΟΥ,ΟΔΥΣΣΕΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, καθώς και στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών του 2/39 Συντάγματος και του Συντάγματος των Ιονίων Νήσων.

* * *

Η αγωνίστρια ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, της οποίας η καρδιά έπαψε να χτυπά στις 23 Φλεβάρη 1999, ύστερα από βαριά αρρώστια, γεννήθηκε το 1926 στο χωριό Αετοχώρι Αλεξανδρούπολης. Μαχήτρια του ΔΣΕ, μετά το τέλος του Εμφύλιου, έζησε 40 χρόνια πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία, όπου δούλευε στην παραγωγή.

Επαναπατρίστηκε τον Ιούνη του 1990 και ζούσε με το σύζυγό της στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τη σκέπασε.

Στη μνήμη της, ο σύζυγός της Παναγιώτης Σιδηρόπουλος και τα παιδιά της Γιάννα Γεωργιάδου και Γιώργος προσφέρουν για τον προεκλογικό αγώνα του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές 30.000 δρχ. στην ΚΟΒ Ανω Ηλιούπολης.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών γονιών μου ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ και ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΣΤΡΟΦΥΛΑ,καθώς και στη μνήμη των αγωνιστών αδελφών μου ΟΥΡΑΝΙΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΥ, ΓΙΩΤΑΣ και ΝΩΝΤΑ, προσφέρω στη ΝΕ Ηλείας 20.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

Βάσω Γεωργούλη

* * *

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΕΣΙΔΗΣ γεννήθηκε στο Μαυροδέντρι Κοζάνης. Μαχητής του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, σκοτώθηκε το 1949 σε ένα ύψωμα του Αμύνταιου, κατά τη διάρκεια μάχης.

Στη μνήμη του, η αδελφή του Ρεβέκκα Θεοδωρίδου προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης, 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Στις 7 Μάρτη συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από το θάνατο του ΑΔΑΜ ΑΔΑΜΙΔΗ, από τη Νέα Ζίχνη Σερρών.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Ρίτσα πρόσφερε 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ