Τετάρτη 10 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΧΙ στους τρομοκράτες των λαών

Η "έκκληση" του Κ. Μητσοτάκη "να καταδικαστεί το ΡΚΚ ως τρομοκρατική οργάνωση" δεν ήταν φυσικά κεραυνός εν αιθρία, ούτε προκάλεσε καμία έκπληξη. Εχει φροντίσει γι' αυτό η κυβέρνηση και προσωπικά ο ίδιος ο Κ. Σημίτης, ο οποίος από τις πρώτες κιόλας ώρες που ξέσπασε η υπόθεση Οτσαλάν είχε πάρει σαφείς θέσεις: Χαρακτήρισε "αποσχιστικό κίνημα" τον αγώνα του κουρδικού λαού για ελευθερία και ανεξαρτησία και καταδίκασε τις "τρομοκρατικές ενέργειές" του, ενώ σχεδόν καθόλου δεν κρύβει ότι θεωρεί τον Οτσαλάν "τρομοκράτη".

Κανείς δεν αγνοεί ότι οι αφέντες της νέας τάξης, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, απαιτούν απόλυτη ευθυγράμμιση από τους "συμμάχους" - υποτελείς στο ζήτημα της "τρομοκρατίας". Αξιώνουν, με άλλα λόγια, την πλήρη και ανεπιφύλακτη καταδίκη και απομόνωση κάθε λαού που δε συμμορφώνεται στις επιθυμίες τους και δε δίνει "γην και ύδωρ" στα στρατεύματα κατοχής που στέλνουν ανά την υφήλιο. Αυτή η απαίτηση των ΗΠΑ δεν είναι φυσικά μια τυχαία επιλογή, για την οποία μάλιστα δε διστάζουν να εξαντλήσουν όλες τις "πιέσεις" προκειμένου να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τη θεωρούν ως απαραίτητη προϋπόθεση για να διατηρήσουν την "ηγεμονία" τους στον πλανήτη και να εξασφαλίσουν τη διαιώνισή της. Αποτέλεσμα αυτής της ιμπεριαλιστικής τακτικής είναι ότι σχεδόν όλα τα "προηγμένα δυτικά κράτη", με πρώτες τις κυβερνήσεις της ΕΕ, έχουν πλήρως συμμορφωθεί και "συμπαραστέκονται" ενεργά στις επιδιώξεις των ΗΠΑ. Ετσι, σήμερα έχει συμπτυχθεί σε όλο τον κόσμο μια "ιερή συμμαχία" που πέφτει με όλες τις δυνάμεις της πάνω σε κάθε λαό που τολμά να σηκώσει κεφάλι και να αμφισβητήσει τους σύγχρονες "κοσμοκράτορες". Οι λαοί του κόσμου βιώνουν μια χωρίς ιστορικό προηγούμενο καταδυνάστευση και κατατρομοκράτηση από το καθεστώς της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης.

Το εξοργιστικό είναι ότι οι μεγαλύτεροι τρομοκράτες των λαών μπορούν κάθε φορά και φτιάχνουν λίστα με χώρες και λαούς - "τρομοκράτες", η οποία τροποποιείται ανάλογα με τις επιδιώξεις και τα σχέδια των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ. Η Λιβύη, το Ιράκ, οι Παλαιστίνιοι, οι Σέρβοι, οι Κούρδοι έχουν "εξέχουσα" θέση στη λίστα των τρομοκρατών των λαών. Κάθε λαός που αντιστρατεύεται τη νέα τάξη παίρνει τη σειρά του σ' αυτή τη λίστα. Ακόμα πιο εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι οι εγχώριοι κράχτες του "ρεαλισμού" της υποταγής ωρύονται καθημερινά και σε όλο και υψηλότερους τόνους ότι το "εθνικό συμφέρον" επιβάλλει να στοιχιστούμε πλήρως πίσω από τις επιθυμίες και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Παρουσιάζονται ως "η φωνή της λογικής", ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι παρά η φωνή της υποτέλειας και της δουλικότητας.

Οι λαοί του κόσμου, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη ότι ο "αγώνας" των ΗΠΑ και των "συμμάχων" τους "κατά της τρομοκρατίας" είναι αγώνας που στρέφεται ευθέως κατά των συμφερόντων τους, κατά της ειρήνης και της προόδου. Κανείς δεν μπορεί να τρέφει ψευδαισθήσεις ότι ο "αγώνας κατά της τρομοκρατίας" δε θα συμπεριλάβει αύριο το λαό και τη χώρα μας, η οποία βρίσκεται έτσι κι αλλιώς στο επίκεντρο μιας ταραγμένης και "ευαίσθητης" περιοχής. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να πιστεύει ότι με τη ραγιάδικη στάση απέναντι στους αρχιτρομοκράτες των λαών, μπορεί "να γλιτώσει". Μόνο η επίμονη και σταθερή αντίσταση μπορεί να φέρει τη νίκη και να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τους λαούς της Γης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ