Τετάρτη 10 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διλήμματα και "παραμύθια" των ευρωεκλογών

Κανείς δεν πρέπει να τρέφει αυταπάτες ότι η κυβέρνηση των "εκσυγχρονιστών" θα δεχτεί μοιρολατρικά τη "σφαγή" της στις ερχόμενες ευρωεκλογές και δε θα προσπαθήσει, με τα τεράστια μέσα που έχει στη διάθεσή της και την απεριόριστη βοήθεια των προστατών της, να εξουδετερώσει και ελέγξει τη λαϊκή αγανάκτηση και οργή, για την απάνθρωπη πολιτική της. Αλλο, βέβαια, θέμα αν θα τα καταφέρει.

Τα πρώτα εκβιαστικά διλήμματα (Σημίτης ή πόλεμος, Σημίτης ή εκτός ΟΝΕ κ. α.) έχουν ριχθεί στην κυκλοφορία και όσο περνά ο καιρός, ιδιαίτερα μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, θα ενταθούν στο έπακρο, με στόχο τον εγκλωβισμό των λαϊκών συνειδήσεων.

Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση Σημίτη, έχοντας σαφή επίγνωση της κρισιμότητας των ευρωεκλογών, θα δώσει λυσσαλέα μάχη για να μη χάσει ούτε μία ψήφο. Στην κατεύθυνση αυτή πλασάρεται ήδη το "παραμύθι" ότι αν η κυβέρνηση εξέλθει ηττημένη από τις ευρωεκλογές, τότε θα είναι υποχρεωμένη "είτε να κάνει παροχές είτε να σέρνεται και να είναι τυπικά κυβέρνηση μέχρι τις βουλευτικές εκλογές", πράγμα, συνεχίζουν, που θα είναι ολέθριο για την απρόσκοπτη συνέχιση της κυβερνητικής πολιτικής.

Η απάντηση που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι: Καθόλου δε στεναχωριόμαστε αν "δυσκολευτεί" η εφαρμογή της αντιλαϊκής επέλασης. Την ανατροπή της θέλουμε, γι' αυτό αγωνιζόμαστε. ΚΚΕ ψηφίζουμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ