Τετάρτη 10 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαθητικό κάλεσμα για την ειρήνη και τη φιλία των λαών

Κάλεσμα στους μαθητές να πάρουν θέση στον αγώνα για την ειρήνη - φιλία - ισότιμη συνεργασία με όλους τους λαούς του κόσμου απευθύνουν τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Αθήνας και Πειραιά, που απέδειξαν ότι οι μαθητές δε μένουν απαθείς στις πολιτικές εξελίξεις. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των Συντονιστικών, την περασμένη Κυριακή, αναπτύχθηκε συζήτηση και για τα ζητήματα της ειρήνης, των ξένων επεμβάσεων στο Κοσσυφοπέδιο, για το ρόλο της "νέας τάξης πραγμάτων" στην περιοχή και οι μαθητές καταδίκασαν τους χειρισμούς της κυβέρνησης, τη στάση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ΗΠΑ στην υπόθεση Οτσαλάν και στην αντιμετώπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και εξέδωσαν σχετικό ψήφισμα, που έχει ως εξής:

"Η "σύλληψη" του Α. Οτσαλάν και η παράδοσή του στις τουρκικές αρχές γεννά εύλογα ερωτήματα τόσο για τους χειρισμούς και την εμπλοκή της κυβέρνησης, όσο και για τις ευθύνες της στο όλο ζήτημα.

Η έμμεση ή άμεση υποταγή στα σχέδια της αμερικανικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που θέλουν να φιμώσουν κάθε αγώνα για δημοκρατία, ελευθερία και υπεράσπιση των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων, αναδεικνύει την ανάγκη του αγώνα της ελληνικής νεολαίας ενάντια σε όσους συμπαρατάσσονται με τη βαρβαρότητα.

Καταδικάζουμε τους χειρισμούς της κυβέρνησης, η οποία δείχνει ότι εύκολα απομακρύνεται από τις στοιχειώδεις πανανθρώπινες αξίες που όφειλε να υπερασπίζει.

Καταδικάζουμε την αμερικανική κυβέρνηση, που στο όνομα της επιβολής των όρων της "νέας τάξης πραγμάτων" οδηγεί τον κουρδικό λαό στον αφανισμό.

Καταδικάζουμε την Ευρωπαϊκή Ενωση γιατί έσβησε με τη στάση της τις παραδόσεις του ευρωπαϊκού πολιτισμού στο ζήτημα της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Καταδικάζουμε την ηγεσία της Τουρκίας, που προχωρά σε μια εθνική εκκαθάριση, παραβιάζοντας κάθε έννοια δημοκρατίας, Διεθνούς Δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ίδια στιγμή που στο εσωτερικό της συγκροτείται μέρα τη μέρα όλο και πιο ολοκληρωτικό καθεστώς, που στερεί και βιάζει τα δικαιώματα του τουρκικού λαού.

Καταδικάζουμε κάθε πράξη ρατσισμού και ξενοφοβίας, που στόχο έχει τους Κούρδους που διαμένουν στη χώρα μας.

Καταδικάζουμε την αμερικανική κυβέρνηση, το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ενωση, που στο όνομα της επιβολής της "νέας τάξης πραγμάτων" σπρώχνουν τους λαούς στον πόλεμο, χαράζουν νέα σύνορα στα Βαλκάνια με το αίμα των λαών και της νεολαίας, προετοιμάζουν νέα στρατιωτική εισβολή στο Κόσσοβο απειλώντας την ειρήνη σ' όλα τα Βαλκάνια.

Καλούμε τα Μαθητικά Συμβούλια, τα Τοπικά Συντονιστικά, όλους τους μαθητές σε συντονισμό και κοινή δράση με τις Επιτροπές Ειρήνης και όλο το λαό ενάντια στον πόλεμο, στις ξένες στρατιωτικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια.

Καλούμε τους μαθητές στον αγώνα για την ειρήνη - φιλία - ισότιμη συνεργασία με όλους τους λαούς του κόσμου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ