Τετάρτη 10 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διευρύνεται το μέτωπο του αγώνα

Εκτενή συζήτηση σχετικά με την επίθεση που δέχεται το σύνολο των δικαιωμάτων και κατακτήσεων της εργατικής τάξης έγινε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Κλάδων Ενδυσης.Με εγκύκλιό της προς τα σωματεία - μέλη της, η Ομοσπονδία τονίζει ότι: "Ο νόμος για την κατάργηση του 8ωρου και των σταθερών εργασιακών σχέσεων, οι νόμοι για την παιδεία, την υγεία και την πρόνοια, οι συνεχιζόμενες ανατιμήσεις και η ασυδοσία στην αγορά, ρίχνουν κατακόρυφα το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων".

Αναφορικά με τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας σημειώνεται ότι: "Η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης μαζί με τη σύμβαση που υπέγραψε η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, δίνουν τη δυνατότητα στους βιομηχάνους του κλάδου να στέκονται αρνητικά πάνω στα αιτήματά μας. Ετσι, στις συναντήσεις που έγιναν ως τώρα η απάντησή τους ήταν "αυξήσεις" 1,4% και 1,4% και τίποτα άλλο".

Απέναντι σ' αυτή την επίθεση, που η Ομοσπονδία αποδίδει "στις αναδιαρθρώσεις που γίνονται και στη χώρα μας με στόχο την ισχυροποίηση των μονοπωλίων σε συνδυασμό με τους στόχους της ΟΝΕ", καλούνται τα σωματεία του κλάδου να προχωρήσουν σε συνελεύσεις και συσκέψεις ενημέρωσης των εργαζομένων και να πραγματοποιήσουν κατά τόπους συγκεντρώσεις. Ακόμα, στο τέλος Μάρτη θα συγκληθεί το γενικό συμβούλιο της ΟΕΚΙΔΕ για να εκτιμήσει την κατάσταση.

Στην Εκτελεστική Επιτροπή συζητήθηκε και το πλαίσιο αρχών και δράσης της Επιτροπής για την αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού κινήματος, το οποίο έγινε αποδεκτό και αποφασίστηκε η συμμετοχή της ΟΕΚΙΔΕ στην πανελλαδική σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών που διοργανώνει η Επιτροπή, μιας και όπως τονίζεται στην εγκύκλιο: "Η πολιτική της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ, ουσιαστικά στηρίζει τη σφοδρή επίθεση κυβέρνησης - βιομηχάνων - Ευρωπαϊκής Ενωσης στα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Καλλιέργησε τη λογική της ηττοπάθειας και του συμβιβασμού, του μονοδρόμου της ΟΝΕ".

Τέλος, καλούνται τα σωματεία - μέλη της ΟΕΚΙΔΕ και οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές να συζητήσουν τους άξονες του κειμένου της Επιτροπής και να εκφράσουν τις θέσεις τους για την ανάγκη αναζωογόνησης και ενίσχυσης των αγωνιστικών ταξικών χαρακτηριστικών του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων

Τη συμμετοχή της στην πανελλαδική σύσκεψη δηλώνει και η ΟΣΝΙΕ, το ΔΣ της οποίας συζήτησε πρόσφατα το πλαίσιο αρχών και δράσης της Επιτροπής, εκτιμώντας το ως θετικό και εκφράζοντας "την αγωνία και την αναγκαιότητα το συνδικαλιστικό κίνημα να μείνει ζωντανό, να ξεφύγει από μηχανισμούς που το θέλουν γραφειοκρατική καρικατούρα". Η ΟΣΝΙΕ καλεί τα σωματεία - μέλη της να συζητήσουν το κείμενο και να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στη σύσκεψη.

Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης

Τη γενικευμένη επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη και τη στάση των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που "κινούνται σε επικίνδυνη γραμμή συναίνεσης και υποχωρήσεων" καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, η διοίκηση του οποίου εκτιμώντας την όλη κατάσταση αποφάσισε να συμμετάσχει στις προσπάθειες της Επιτροπής για την αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ