Τετάρτη 10 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
"Για να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα"

Τεράστιες ευθύνες στην πολυεθνική, που έχει τη διαχείριση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, για εντατικοποίηση της δουλιάς και έλλειψη μέτρων ασφάλειας, που είχαν αποτέλεσμα το τραγικό θάνατο, προχτές, του ελασματουργού Θ. Μαυραειδόπουλου,καταλογίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη της "Εργοστασιακής Επιτροπής".

Οπως σημειώνει, "ο Θ. Μαυραειδόπουλος έχασε άδικα τη ζωή του, στα ύφαλα του πλοίου MARIVIC στη Νο 5 δεξαμενή. Αιτία, η έλλειψη στοιχειωδών μέτρων για την ασφαλή εκτέλεση της συγκεκριμένης εργασίας".

Σύμφωνα με την "Εργοστασιακή Επιτροπή", από το '85 έως σήμερα, πάνω από 10 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους, ως αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας, της μη υλοποίησης των προτάσεων της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας και της παραβίασης της νομοθεσίας. Υπογραμμίζει πως τεράστιες ευθύνες έχει και η πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου, που αρνείται να αποδώσει ευθύνες στην εργοδοσία και δε δέχτηκε την πρόταση της παράταξης για κινητοποίηση.

Καταλήγοντας τονίζει: "Για να μη θρηνήσουμε άλλους νεκρούς, απαιτείται να γίνουν τρία βασικά πράγματα: Εφαρμογή αυστηρά της νομοθεσίας. Πρόσθετα μέτρα για την ασφαλή εκτέλεση των εργασιών, κυρίως στις επισκευές. Οι επενδύσεις στο ναυπηγείο να ξεκινήσουν από τη βελτίωση της ασφάλειας των εργαζομένων και όχι να δαπανώνται δεκάδες εκατομμύρια δρχ. για την αστυνόμευσή μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ