Τετάρτη 10 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συμφωνικά και άλλα

Με τη συμμετοχή 225 μουσικών και χορωδών, που απαρτίζουν το σύνολο σχεδόν του δυναμικού των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ,θα πραγματοποιηθεί σήμερα(8.30μμ), στο "Παλλάς" συναυλία - αφιέρωμα στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη. Στο πρώτο μέρος του προγράμματος η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ,υπό τη διεύθυνση του Παύλου Στεργίου, θα ερμηνεύσει την Ογδοη Συμφωνία του Σούμπερτ, ενώ στη συνέχεια η Χορωδία της ΕΡΤ θα παρουσιάσει πέντε τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι. Στο δεύτερο μέρος η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής, σε διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη, θα παρουσιάσει τραγούδια που αγάπησε η Μελίνα, των Στ. Ξαρχάκου, Μ. Θεοδωράκη και Μ. Χατζιδάκι. Είσοδος ελεύθερη.

  • Σήμερα, επίσης, στις 10μμ, στην αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30), πραγματοποιείται συναυλία κλασικής μουσικής με έργα Σούμπερτ, Τσαϊκόφσκι, Μπετόβεν και Μότσαρτ. Τα έργα ερμηνεύει το Γεωργιανό Κουαρτέτο Εγχόρδων και ο Γ. Βολομπούεφ (κλαρίνο). Η συναυλία διοργανώνεται με αφορμή την έναρξη του προγράμματος συνεργασίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με το Κρατικό Πανεπιστήμιο Τιφλίδας.
  • Με άξονα το φλάουτο δομήθηκε το πρόγραμμα της συναυλίας, που θα παρουσιάσουν σήμερα (8.30μμ), στην αίθουσα συναυλιών "Φ. Νάκας" (Ιπποκράτους 41) οι Μιχάλης Ραμός (φλάουτο), Ελένη Σταμπολή (πιάνο), Ολγα Στρατηγοπούλου(βιολοντσέλο) και Βασίλης Καναράς (κιθάρα).
  • Στον ίδιο χώρο, αύριο (8.30μμ) θα πραγματοποιηθεί συναυλία με έργα τουΘόδωρου Αντωνίου.Μαθητές του θα παρουσιάσουν έργα από την πρόσφατη περίοδο του συνθέτη. Συμμετέχει το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Ιάκωβου Κονιτόπουλου και με σολίστ την πιανίστα Νέλλη Σεμιτέκολο. Είσοδος ελεύθερη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ