Πέμπτη 11 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΣΚΙΑΓΙΑ και των αδελφών της ΤΑΚΗ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΙΛΚΙΔΗ, επίσης αγωνιστών, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παλαιού Φαλήρου, για την Οικονομική Εξόρμηση των ευρωεκλογών 210.000 δρχ., για να είναι δυνατό και δίκαιο όπως πάντα.

Οι ανιψιές της Λίτσα Λιμιτάτη, Ελλη Παπούτσογλου

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου μου ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΟΥΤΡΟΚΟΗ, στελέχους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω στην Οικονομική Εξόρμηση για τις ευρωεκλογές 5.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Αλσούπολης.

Στέλλα Κουτροκόη

* * *

Με τη συμπλήρωση 16 μηνών από το θάνατο της ΑΝΔΡΙΑΝΑΣ ΛΕΓΑΚΗ,αντί για μνημόσυνο και τιμώντας το ΚΚΕ, του οποίου ήταν μέλος, οι κόρες της και ο σύζυγός της πρόσφεραν στη ΝΕ Ηλείας 10.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου μου ΣΠΥΡΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΑ,που πέθανε την 1η Ιούλη 1994, προσφέρω 150.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου.

Η συντρόφισσά του Πόπη Τσουκαλά

* * *

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και αξιωματικός Χωροφυλακής ΘΩΜΑΣ Γ. ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας το 1906.

Πέθανε πριν από 31 χρόνια σε ηλικία 59 χρόνων.

Ο Θωμάς Βενετσανόπουλος το Γενάρη του 1943 υπηρετούσε στο Nομό Κοζάνης ως διοικητής Υποδιοίκησης Χωροφυλακής στη Σιάτιστα. Στις 27 Γενάρη 1943, οι αντάρτες του ΕΛΑΣ καταλαμβάνουν την πόλη και δίνεται η ευκαιρία στον Βενετσανόπουλο, με όλη τη δύναμη της Υποδιοίκησης, που τον ακολουθεί, από 15 χωροφύλακες και υπαξιωματικούς, να προσχωρήσει στους αντάρτες. Στη συνέχεια, ο Θωμάς Βενετσανόπουλοος, ενταγμένος στον ΕΛΑΣ, παίρνει μέρος σε πολλές μάχες ενάντια στους κατακτητές, όπως στη μάχη του Φαρδύκαμπου στις 3 - 7 Μάρτη 1943. Στη μάχη αυτή αιχμαλωτίστηκαν 603 άνδρες του ιταλικού Tάγματος Γρεβενών, το Επιτελείο του και κυριεύτηκε άφθονο πολεμικό υλικό.

Οταν δημιουργήθηκε η Κυβέρνηση του Bουνού, εκτιμώντας τη δράση και το χαρακτήρα του Θ. Βενετσανόπουλου, τον διόρισε διοικητή της Εθνικής Πολιτοφυλακής Θεσσαλονίκης.

Μετά την Απελευθέρωση, πέρασε από Εκτακτο Στρατοδικείο με την κατηγορία της λιποταξίας. Εξορίζεται στη Σέριφο και από κει μεταφέρεται με άλλους αξιωματικούς στο Μακρονήσι. Τον κατηγορούν ότι έκανε διαλέξεις στο Γ Κέντρο και προπαγάνδιζε τον κομμουνισμό. Δικάζεται 4 χρόνια. Μεταφέρεται σιδεροδέσμιος από φυλακή σε φυλακή και από νησί εξορίας σε νησί. Αποφυλακίζεται στις 30 Μάρτη 1952 και εξορίζεται στον Αϊ - Στράτη, όπου κρατήθηκε ως το 1963.

Από τις κακουχίες, η υγεία του κλονίστηκε σοβαρά. Ως την τελευταία του στιγμή, αγωνίστηκε αταλάντευτα για τα ιδανικά για τα οποία πολέμησε όλα τα χρόνια της Kατοχής.

Τελευταία του μέρα ήταν η 3η Γενάρη 1967.

Στη μνήμη του, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σαφράμπολης, 50.000 δρχ.

Ο αδελφός του Βενετσάνος Γ. Βενετσανόπουλος

* * *

Στη μνήμη του γίγαντα επαναστάτη ΣΤΑΛΙΝ,46 χρόνια από το θάνατό του, ο Ν. Α. προσφέρει 5.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΔΕΪΜΕΖΗ,που πέθανε πρόσφατα και τον θάψαμε στο Μέγα Μοναστήρι Λάρισας, ο οποίος, παρά τα 93 χρόνια του, παρέμεινε πιστός ως το τέλος της ζωής του στο ΚΚΕ, το κόμμα των αγώνων και των θυσιών, τον μπροστάρη και καθοδηγητή των λαϊκών κοινωνικών ξεσηκωμών, προσφέρω 20.000 δρχ. στην ΚΟ Γαλατσίου. Η τελευταία επιθυμία του ήταν να μην ξεχάσω ποτέ και να είμαι συμπαραστάτης του.

Χρυσούλα Δεϊμέζη

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου μου ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΡΑΧΑΛΗ, βετεράνου κομμουνιστή, ο οποίος έμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του, προσφέρω 5.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

Βούλα Μπράχαλη

* * *

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1920. Στην Κατοχή, φοιτητής της Νομικής και μέλος της ΟΚΝΕ, οργάνωσε πολλούς συμφοιτητές του στην Εθνική Αντίσταση. Πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες, ως στέλεχος του ΕΑΜ Παλαιών Σφαγείων.

Μετά τη Βάρκιζα, άρχισαν οι διώξεις. Επειτα από δυο χρόνια παρανομίας, πέρασε στην Πελοπόννησο, στο ΔΣΕ.

Σκοτώθηκε σε μάχη στην Αιγιαλεία, κοντά στο χωριό Κουνινά στις 8 Μάρτη 1949. Είχε το βαθμό του λοχαγού του ΔΣΕ.

Στη μνήμη του, η αδελφή του Αικατερίνη Κασαπίδου προσφέρει 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Ο Αρης Ιωαννίδης προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Καμινίων Πειραιά, 20.000 δρχ. ως δεύτερη δόση για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, στη μνήμη των πατριωτών που έπεσαν στις 13 Οκτώβρη 1944 στη μάχη για να σωθεί το εργοστάσιο της Ηλεκτρικής στο Κερατσίνι.

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου μου ΣΠΥΡΟΥ ΦΛΩΡΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω στην Οικονομική Εξόρμηση για τις ευρωεκλογές 10.000 δρχ., μέσω Δ. ΚΟΒ Αγρινίου.

Η συντρόφισσά του Αλεξάνδρα Φλώρου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ