Σάββατο 13 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συμβαίνουν και αυτά

"Το τραγούδι του αγώνα" είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών,τη Δευτέρα (6.30μ.μ. ), στην αίθουσα "Μ. Αβέρωφ" (Γενναδίου 8, 7ος όρ. ). Ομιλητής θα είναι ο Φίλιππος Τσετσέκος.

  • Σήμερα (3μ.μ.), το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών διοργανώνει την εκδήλωση "Νέοι Ελληνες στη Γαλλία",που αφιερώνεται στις ανταλλαγές νέων, εκπαιδευτικές, μορφωτικές και αθλητικές. Στις 9μ.μ., εξάλλου, η θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Ανω Λιοσίων, θα παρουσιάσει τον αριστοφανικό "Πλούτο" που παρουσίασε η ομάδα και στη Γαλλία. Επίσης, θα εκτεθούν φωτογραφίες από τις ανταλλαγές και θα δίνονται πληροφορίες για τα προγράμματα ανταλλαγών και ταξιδιών για νέους. Είσοδος ελεύθερη.
  • Τη Δευτέρα (7.45μ.μ.), στο Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων (3ης Σεπτεμβρίου 56, 1ος ορ.), η καθηγήτρια του Παντείου Ρ. Σταυρίδη - Πατρικίου θα μιλήσει με θέμα "Ο Σκληρός στην Αίγυπτο".
  • Στο πλαίσιο του κύκλου "Περιηγητισμός: Προσεγγίσεις του ελληνικού χώρου, 16ος - 20ός αιώνας", που διοργανώνει το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48), την Τρίτη (7.30μ.μ.), η Λ. Δρούλια θα μιλήσει με θέμα: "Ο αυτοπροσδιορισμός των Ελλήνων μέσα από τα ξενόγλωσσα περιηγητικά κείμενα" και η Ελ. Τσουγκαράκη με θέμα: "Οι Ελληνίδες της τουρκοκρατίας. Το βλέμμα του περιηγητή".
  • "Το Βυζάντιο και οι Σταυροφορίες" είναι το θέμα της ομιλίας της Αγγελικής Λάιου,την Τρίτη (7μ.μ.), στην Αρχαιολογική Εταιρεία (Πανεπιστημίου 22), που διοργανώνει η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη.
  • Αύριο (11.30μμ), στο Πνευματικό Κέντρο Μοσχάτου, το Θέατρο Σκιών Αθανασίου θα παρουσιάσει τον "Αθανάσιο Διάκο".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ