Τρίτη 16 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ασάφειες και ανταγωνισμοί

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ. -

Τρεις μέρες μετά την παραίτησή του και την "αποστασιοποίησή" του από την πολιτική ζωή, όπως αφήνει να εννοηθεί, ο Οσκαρ Λαφοντέν σπάζοντας τη σιωπή του, πυροδότησε ακόμα περισσότερες "έντονες συζητήσεις" και καβγάδες για το παρόν και το μέλλον της "παραδοσιακής σοσιαλδημοκρατίας"...

Την Κυριακή αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του προχωρώντας σε δηλώσεις και αιτιολογήσεις για την αποχώρησή του από τον κυβερνητικό συνασπισμό αλλά και από την ηγεσία του "Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος" την Κυριακή. Ο λόγος της εγκατάλειψης; "Διότι η κυβερνητική ομάδα δεν έπαιζε καλά... και όταν η ομάδα δεν παίζει καλά, τότε πρέπει να αναδομηθεί". "Ο λόγος της παραίτησής μου είναι οι πτωχές επιδόσεις της ομαδικής εργασίας που επιτελέστηκε τους τελευταίους μήνες. Ομαδική εργασία σημαίνει να παρακολουθούμε ο ένας τις κινήσεις του άλλου και να μένουμε ενωμένοι, ιδιαίτερα δημόσια και να υπάρχει πνεύμα συνεργασίας", δίνοντας το στίγμα για τη φαγωμάρα που υπάρχει στους κόλπους των σοσιαλδημοκρατών που βλέπουν ότι τα τσαλίμια και φιγούρες δεν πείθουν πλέον κανένα... ασχέτως αν ο ίδιος ο Λαφοντέν σπεύδει να συμβουλεύσει τον Σρέντερ για την ακολουθούμενη πολιτική ότι "η καρδιά δεν είναι στο χρηματιστήριο, αλλά στην Αριστερά"!

Τώρα τι ακριβώς κάνει ο Γερμανός καγκελάριος με τις συμβουλές και επισημάνσεις του Λαφοντέν; Στην πενθήμερη περιοδεία του που πραγματοποιεί από χθες στις πρωτεύουσες της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την προετοιμασία της συνόδου κορυφής του Βερολίνου, που θα γίνει στις 24 και 25 Μαρτίου με σκοπό μια συμφωνία για την "ατζέντα 2000", βασικά προσπαθεί να αποφύγει το θέμα αλλά οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων είναι επίμονα επικεντρωμένες στον "αποδιοπομπαίο τράγο"... Ετσι κατά τον πρώτο σταθμό του χθες, στην Κοπεγχάγη, ο Σρέντερ - που είχε συνομιλίες με το Δανό πρωθυπουργό Νίρουπ Ρασμούσεν - αναφερόμενος στο πακέτο της φορολογικής μεταρρύθμισης το οποίο προωθούσε ο παραιτηθείς Λαφοντέν και του στοίχισε την καρέκλα, είπε ότι η κυβέρνησή του δεν είναι αντίθετη στη βιομηχανία και στις επιχειρήσεις και πρόσθεσε: "Στο μέλλον θα καταστήσουμε σαφές ότι και στη φορολογική μας μεταρρύθμιση - για παράδειγμα - θα πρέπει να υπάρξει μια ισορροπία μεταξύ της προώθησης του οικονομικού δυναμικού και της κοινωνικής δικαιοσύνης"! Πώς ακριβώς θα το κάνει αυτό ο Σρέντερ, που αρέσκεται σε θορυβώδεις, πομπώδεις και ολίγον αόριστες δηλώσεις, δεν το διευκρίνισε... όπως πάντα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανεξάρτητη η ΒΑΣΓΚ Βερολίνου (2007-02-21 00:00:00.0)
Σε εξέλιξη το «πόκερ» εξουσίας (2005-10-13 00:00:00.0)
Το νέο πρόγραμμα του ΚΟΔΗΣΟ (2003-10-14 00:00:00.0)
«Ψάξτε για κάποιον άλλον»... (2003-09-27 00:00:00.0)
Μετεκλογική σεναριολογία (1998-09-30 00:00:00.0)
Υπέρ της ΟΝΕ ο Λαφοντέν (1997-01-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ