Παρασκευή 19 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απογοήτευση

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ η κατάσταση στο Ολυμπιακό Στάδιο και στα τεκταινόμενα εκεί τελευταία. Ασυζητητί. Παρά το γεγονός ότι υπήρξε αθρόα προσέλευση του κόσμου, και παρουσία γνωστών φανατικών των κερκίδων, δεν υπήρχε η κατάλληλη ατμόσφαιρα.

***

Επίσης, τα "μεγάλα" ονόματα δεν έδειξαν την κλάση τους και τις δυνατότητές τους, ώστε να απολαύσουμε το πρέπον θέαμα, αντάξιο της φήμης τους. Και, σίγουρα, ο μέσος Ελληνας κάθε άλλο παρά ικανοποιημένος μένει.

***

Αυτό ισχύει ιδιαιτέρως για τους "Ιταλούς", που ούτε καν μίλησαν στο στάδιο και φάνηκαν ανάξιοι της φήμης τους...

***

Ως συνήθως, κυριάρχησε η ιδέα της καταξίωσης στην Ευρώπη, όμως αναδείχτηκε, για μια φορά ακόμα, ότι αυτή υπόθεση, όσον αφορά την Ελλάδα, είναι συνυφασμένη με την ατυχία.

***

Αν αναρωτιέστε πού κολλάνε αυτά, στο ματς του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους προχτές, ή στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ χτες, ομολογουμένως,είμαστε σε θέση να απαντήσουμε.

***

Και στις δύο περιπτώσεις ταιριάζουν, με μία και μόνη διαφορά: Ο Ολυμπιακός μπορεί τουλάχιστον να κάνει ένα θετικό απολογισμό, κάτι για το οποίο σίγουρα δεν μπορεί να περηφανευτεί ο Σημίτης και το ΠΑΣΟΚ.

***

Αλλωστε, το ΠΑΣΟΚ είναι πράσινο.

***

ΔΗΛΑΔΗ, ΓΙΑΤΙ απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις στο Ραμπουγέ για δεύτερη φορά; Επειδή η Σερβία δε δέχτηκε να μπει στη χώρα της η δύναμη του ΝΑΤΟ που θέλουν να στείλουν (κι έχει, ήδη, ξεκινήσει δηλαδή) η Αμερική και η Ευρωπαϊκή Ενωση;

***

Αν το δεχόταν, θα είχαμε μια επιτυχημένη διπλωματική κίνηση;

***

Ευτυχώς για τους ίδιους, οι Σέρβοι δεν έχουν αναπτύξει μέχρι στιγμής τα "διπλωματικά κριτήρια" της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτά που λένε ότι... επιτύχαμε μια παρέμβαση στα Βαλκάνια, επειδή μετέτρεψαν το Λιτόχωρο σε διαμετακομιστικό κέντρο του ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ