• Σήμερα η "απάντηση" Τσοχατζόπουλου
  • - Η ομιλία Σημίτη και η συνολικότερη... σκηνική παρουσία του πρωθυπουργού κρίνεται τόσο θετική, εκ μέρους των συνεργατών του, ώστε πολλοί από αυτούς να λένε ότι ο πρόεδρος καθάρισε από την πρώτη... - 1999-03-19 00:00:00.0"/>
  • Σήμερα η "απάντηση" Τσοχατζόπουλου
  • - Η ομιλία Σημίτη και η συνολικότερη... σκηνική παρουσία του πρωθυπουργού κρίνεται τόσο θετική, εκ μέρους των συνεργατών του, ώστε πολλοί από αυτούς να λένε ότι ο πρόεδρος καθάρισε από την πρώτη... - 1999-03-19 00:00:00.0" /> Το παν είναι η... σκηνική παρουσία | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Παρασκευή 19 Μάρτη 1999
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 8
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    Το παν είναι η... σκηνική παρουσία
    • Με "καθαρές σχέσεις" απείλησε ο πρωθυπουργός
    • Σήμερα η "απάντηση" Τσοχατζόπουλου

    Η ομιλία Σημίτη και η συνολικότερη... σκηνική παρουσία του πρωθυπουργού κρίνεται τόσο "θετική", εκ μέρους των συνεργατών του, ώστε πολλοί από αυτούς να λένε ότι "ο πρόεδρος καθάρισε από την πρώτη μέρα" τους εσωκομματικούς αντιπάλους του...

    Ο πρωθυπουργός, που φάνηκε επιμελώς προετοιμασμένος ώστε να μη χάσει την ευκαιρία και να κερδίσει τις εντυπώσεις μέσα στο "δικό του γήπεδο", αφ' ενός αξιοποίησε το στημένο του πράγματος - με την έννοια των δεδομένων και ευνοϊκών γι' αυτόν συσχετισμών στο συνέδριο - και αφ' ετέρου "έπαιξε" με την... ανωριμότητα της "εσωκομματικής αντιπολίτευσης" (σ.σ.: η τελευταία επέλεξε την τακτική του... αποσυντονισμού του πρωθυπουργού μέσω συνθημάτων υπέρ του Α. Παπανδρέου που φώναζαν περίπου 500 σύνεδροι από το χώρο της Νεολαίας, αλλά η τακτική αυτή γύρισε μπούμερανγκ, καθώς ο Κ. Σημίτης ενσωμάτωσε αυτές τις ιαχές στην ομιλία του και διαμόρφωσε ένα υπέρ αυτού κλίμα).

    "Καθαρές σχέσεις"

    Ο πρωθυπουργός, δε, στην τοποθέτησή του απηύθυνε ευθεία αιχμή κατά του Α. Τσοχατζόπουλου, λέγοντας ότι "σε κάποιους συντρόφους φαίνεται να υπάρχει μια σύγχυση και να κάνουν προσθαφαιρέσεις ποσοστών στις ευρωεκλογές για να εξάγουν συμπεράσματα για την πολιτική μας". Συνέχισε, παράλληλα, αναφέροντας ότι "στο ΠΑΣΟΚ δεν ταιριάζει η λογική της ήττας" αλλά η "φιλοδοξία της νίκης στις ευρωεκλογές" και κατέληξε τονίζοντας ότι πρέπει "να κατακτηθούν οριστικά οι καθαρές σχέσεις" στο ΠΑΣΟΚ.

    Συνεργάτες του υπουργού Αμυνας - ο οποίος αναμένεται να απαντήσει με τη σημερινή του ομιλία - σχολιάζοντας την αποστροφή του πρωθυπουργού, έλεγαν ότι αν υπάρξει ήττα στις ευρωεκλογές "θα ηττηθεί η κεντρική πολιτική γραμμή του Κ. Σημίτη" και όχι όσοι, όπως ο Α. Τσοχατζόπουλος "κρούουν το σήμα κινδύνου". Η "εσωκομματική αντιπολίτευση", Θέλοντας επίσης, να μετριάσει τις δυσμενείς γι' αυτήν εντυπώσεις της πρώτης μέρας, υποστήριζε, ότι, γενικότερα, η ομιλία Σημίτη ήταν "άνευρη", "γενικόλογη", "όχι γενναιόδωρη" προς την άλλη άποψη και "χωρίς προοπτική".

    "Να φύγουν..."

    Σε ό,τι αφορά την τακτική των "διαφωνούντων", έλεγαν ότι παρά τον αρνητικό εσωκομματικό συσχετισμό "θα καταγράψουν τις θέσεις τους" στο συνέδριο, για να τις ακούσει η κοινωνία, αφού όπως έλεγαν, "δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο"... Αλλοι, πάντως, όπως ο Μ. Δασκαλάκης, συνέχισαν και χτες να ζητούν την αλλαγή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, αναπαράγοντας το κλίμα των φυγόκεντρων τάσεων που υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ και που αποτυπώνεται σε φράσεις όπως "σε όποιον δεν αρέσει να φύγει", που αντέτειναν στους... "συντρόφους" τους οι "εκσυγχρονιστές".

    Οι τελευταίοι, δε, φέρονται αποφασισμένοι κάποιους να τους "διώχνουν" οι ίδιοι, έτσι κι αλλιώς, και διά μέσω του αποκλεισμού τους από τα νεοεκλεγέντα όργανα. Μεταξύ αυτών, πρώτοι στη "λίστα προγραφής" ανήκουν εκείνοι που ο πρωθυπουργός στην ομιλία του περιέγραψε ως "υπερπατριώτες".


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ