Παρασκευή 19 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
"Για την κεντροαριστερή συνεργασία"

Με τον καημό της "κεντροαριστερής συνεργασίας" προσήλθε και χαιρέτισε το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλος.

Χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος με την προσφώνηση "συντρόφισσες και σύντροφοι" στους συνέδρους του ΠΑΣΟΚ, ο Ν. Κωνσταντόπουλος εξέφρασε δυσαρέσκεια γιατί "εξακολουθεί μια αδιέξοδη πολιτική στις σχέσεις της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ με τις δυνάμεις της Αριστεράς (του ΣΥΝ δηλαδή...). Μια πολιτική που διαιρεί αντί να ενώνει, μια πολιτική που ακυρώνει δυνατότητες και τροφοδοτεί εντάσεις και αντιπαραθέσεις". Κι αυτό την ώρα που, όπως πρότεινε, "στο σημείο που βρίσκεται η χώρα σήμερα, είναι αναγκαίο ένα συνολικό πολιτικό σχέδιο, με στόχο την αντιμετώπιση των μεγάλων ανοιχτών προβλημάτων και, ταυτόχρονα, με στόχο μια μεγάλη στροφή στο κοινωνικό περιεχόμενο των ασκούμενων πολιτικών". Κάτι που "προϋποθέτει τη συστράτευση όλων των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου και την ευρύτατη κοινωνική συναίνεση", όπως είπε.

Στην κατεύθυνση αυτή ζήτησε να γίνει "τομή στο πολιτικό σύστημα με αλλαγή του εκλογικού νόμου, την ψήφιση της απλής αναλογικής, ριζικές αλλαγές στις ασκούμενες πολιτικές (στα πλαίσια της ΟΝΕ προφανώς...) και την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου ανάμεσα στις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις για την εναλλακτική προοδευτική πολιτική και για την αναζήτηση προγραμματικών συγκλίσεων, με στόχο τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης ευρείας προοδευτικής συνεργασίας".

"Η προσπάθεια διατήρησης του σημερινού πολιτικού συστήματος, παρά τη φθορά που έχει υποστεί, εξυπηρετεί πια μονάχα τις συντηρητικές δυνάμεις", συμπλήρωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ