Παρασκευή 19 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απειλούν τους υπεύθυνους του κουρδικού καναλιού

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-

Το Βέλγιο προειδοποίησε εκ νέου - αυτή τη φορά με επιστολή - τους υπεύθυνους της κουρδικής τηλεόρασης MED-TV να σταματήσουν τις εκπομπές που καλούν σε πράξεις βίας, δήλωσε χτες η εκπρόσωπος του βελγικού υπουργείου Εσωτερικών, Νταλίλα Ντουίφι.

"Εάν παραβιάζονται οι κανονισμοί μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων, κυρίως με εκκλήσεις για αντίποινα, οι βελγικές αρχές θα αφαιρέσουν την άδεια του σταθμού", δήλωσε η εκπρόσωπος του Λικ Βαν ντεν Μπος.

Πρόκειται για τον κουρδικό σταθμό που λειτουργεί από το 1995 και εκπέμπει δορυφορικά από το Λονδίνο, αλλά τα κεντρικά στούντιο παραγωγής και ενημέρωσης βρίσκονται νοτιοδυτικά των Βρυξελλών.

Την περασμένη Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζεμ είχε δηλώσει ότι μετά από πιέσεις που άσκησε σε χώρες της Ευρώπης, η MED-TV ενδέχεται να διακόψει τις εκπομπές της από το Μάη.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου αρνήθηκε ότι "υπάρχει σύνδεση" ανάμεσα στις πιέσεις της Αγκυρας και τη βελγική προειδοποίηση.

Αντιθέτως είπε ότι η επιστολή αποτελεί συνέχεια προηγούμενης προειδοποίησης, κατά τη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με τον διευθυντή του σταθμού Χικμέτ Ταπάκ, στις 21 του Φλεβάρη, όπου ο υπουργός τον ενημέρωσε ότι ξεκίνησε δικαστική έρευνα για να εξετάσει την ευθύνη του σταθμού στις εκκλήσεις για βίαιες ενέργειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ