Παρασκευή 19 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Ναξάκης διώκεται και για δωροδοκία

Νέα ποινική δίωξη κατά του απόστρατου αρχιπλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού Αντ. Ναξάκη (βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση Οτσαλάν) άσκησε χτες αυτεπάγγελτα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Γ. Κολιοκώστας.Αφορμή στάθηκε η αναδημοσίευση άρθρου κυπριακής εφημερίδας στην εφημερίδα "Αθηναϊκή", που ανέφερε ότι κάποιοι "λαδώθηκαν" για να φέρουν παράνομα στην Ελλάδα τον Κούρδο ηγέτη.

Ο εισαγγελέας κατηγορεί στην περίπτωση αυτή τον Α. Ναξάκη για δωροδοκία, ενώ η δίωξη περιλαμβάνει και το αδίκημα της δωροληψίας, που στρέφεται εναντίον άγνωστων προς το παρόν ατόμων, τα οποία θα αποκαλυφτούν στο στάδιο της ανάκρισης.

Η σχετική δικογραφία ανατέθηκε στον τρίτο τακτικό ανακριτή Ανδ. Παπαδημητρίου.Πρόκειται για τον ανακριτή, ο οποίος χειρίζεται και την κύρια υπόθεση των 17 μη πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην άφιξη και σύντομη παραμονή του Αμπντουλάχ Οτσαλάν στη χώρα μας στα τέλη του περασμένου Γενάρη. Μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί, όμως, σε καμιά ενέργεια, καθώς για τη μελέτη της ογκώδους δικογραφίας απαιτείται αρκετός χρόνος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ