Παρασκευή 19 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο ΣΟΛΑΝΑ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ
Η Ελλάδα καταδικάζει την τρομοκρατία

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης έχει κάνει σαφείς δηλώσεις που καταδικάζουν την τρομοκρατία, όπως αντίστοιχες δηλώσεις έχουν κάνει όλοι οι άλλοι ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ, είπε, χτες, ο γγ της Συμμαχίας Χαβιέρ Σολάνα, που επισκέφθηκε την Αγκυρα, απαντώντας σε ερωτήσεις των Τούρκων δημοσιογράφων και παρουσιάζοντας, μ' αυτόν τον τρόπο, την ελληνική κυβέρνηση να ταυτίζεται με τις άλλες κυβερνήσεις των χωρών του ΝΑΤΟ όσον αφορά το κουρδικό...

Οσον αφορά τον ηγέτη των Κούρδων που βρίσκεται στις φυλακές της Τουρκίας, καθημερινά συνεχίζονται οι αντιδράσεις και μέσα στην Τουρκία. Οπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο "Ανατολή", χτες, η τουρκική χωροφυλακή συνέλαβε περί τους 60 φοιτητές πανεπιστημίου που διαδήλωναν στην ανατολική Τουρκία υπέρ του φυλακισμένου ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Σύμφωνα με το "Ανατολή", οι, περίπου, 250 φοιτητές ήταν υποστηρικτές του ΡΚΚ και επιχείρησαν να κάνουν πορεία στην πόλη Βαν.

Σημειώνεται, ότι από τον περασμένο μήνα που συνελήφθη στην Κένυα ο ηγέτης του PKK, έχουν σημειωθεί πολλές βίαιες συγκρούσεις σε διάφορες περιοχές της Τουρκίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ