Παρασκευή 19 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

Την Τρίτη (8μμ) στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Μοσχάτου (πλατεία Εθνικής Αντίστασης, κοντά στον Ηλεκτρικό Σταθμό), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την 25η Μαρτίου. Θα μιλήσει ο Γιώργος Κωνστάντζος με θέμα: "Το πάθος και η ελευθερία", μια προσέγγιση στη μουσική του Ελληνικού Διαφωτισμού. Θα παρουσιαστούν προεπαναστατικά και επαναστατικά θούρια του Ρήγα Φεραίου, του Αδαμάντιου Κοραή και άλλων, τραγουδισμένα από μέλη του "Χορωδιακού Εργαστηρίου" υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή.

  • Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χαϊδαρίου διοργανώνει τη Δευτέρα (8.30μμ) εκδήλωση με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα "200 χρόνια από το θάνατο του Ρήγα Βελεστινλή". Θα μιλήσει ο Γ. Λεοντσίνης με θέμα: "Θούρια άσματα και Ελληνική Ιστορία".
  • Την ίδια μέρα (8μμ) στα εκπαιδευτήρια "Ελληνογερμανική Αγωγή" θα μιλήσει ο ακαδημαϊκός Κ. Δεσποτόπουλος με θέμα: "Η εθνεγερσία το 1821".Η χορωδία του σχολείου και ο σολίστ Γιάννης Θωμόπουλος,παρουσία του συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη θα παρουσιάσουν το έργο του Γιάννη Ρίτσου "Ρωμιοσύνη".Θα απαγγείλει ο Στέφανος Ληναίος.
  • Τη Δευτέρα επίσης (7.30μμ) στο θέατρο "Τζένη Καρέζη" (Ακαδημίας 3), το Λύκειο Ελληνίδων Ηρακλείου σε συνεργασία με την "Παγκρήτια Ενωση", θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση με τίτλο "4.000 χρόνια Κρήτη".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ