Παρασκευή 19 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ισημερία με Ποίηση

Την 21η Μάρτη διάλεξε η Εταιρεία Συγγραφέων για να γιορτάζεται η Ημέρα Ποίησης και πραγματοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά σειρά εκδηλώσεων, αύριο στο Μέγαρο Μελά (Αιόλου 20) και την Κυριακή στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5).

"Η 21η Μάρτη είναι η μέρα της Εαρινής Ισημερίας, η πρώτη μέρα της άνοιξης, το χρονικό σημείο όπου το φως ισορροπεί με το σκοτάδι κι αρχίζει ο νέος κύκλος του ήλιου και της φύσης. Και δεν πρέπει να θεωρηθεί απλή σύμπτωση το γεγονός ότι φέτος η Ημέρα Ποίησης εορτάζεται στη Γαλλία για μια ολόκληρη εβδομάδα, αρχίζοντας από την ίδια ημερομηνία", είπε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Εταιρείας, Κώστας Στεργιόπουλος.Παράλληλα ανακοίνωσε ότι φέτος τιμώμενος ποιητής είναι ο Μίλτος Σαχτούρης,ο οποίος γίνεται επίτιμο μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 80 χρόνων του.

Βέβαια, η βοήθεια που προσδοκούσε η Εταιρεία από το ΥΠΠΟ δεν ήρθε, τελευταία στιγμή ανεστάλησαν οι αποφάσεις ενίσχυσης των εκδηλώσεων και εν τέλει, όπως ειπώθηκε χθες, "ο τζόγος χρηματοδοτεί την τέχνη".

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: το Σάββατο (7μμ) θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα "Η ποίηση στο κατώφλι του 20ού αιώνα",όπου συμμετέχουν οι Γιώργος Βέης, Αλέξης Ζήρας, Ρούλα Κακλαμανάκη, Λύντια Στεφάνου και Θανάσης Χατζόπουλος. Θα ακολουθήσει συναυλία του Νίκου Ξυδάκη με μελοποιημένα ποιήματα των Σολωμού, Βιζυηνού, Σαπφούς, Γκανά και Γκόνη.

Την Κυριακή (12 το μεσημέρι) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο "1.000 χρόνια ποίηση. Ο 20ός αιώνας συναντά την παράδοσή του".Διαβάζουν οι ηθοποιοί Αννίτα Δεκαβάλλα, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος και Μελίνα Μποτέλη. Συμμετέχει το μουσικό σύνολο του Τρίτου Προγράμματος, καθώς και το κουαρτέτο "Δισ' αρμόνια". Την ίδια μέρα (1μμ), στο καφέ "Αιολίς" (Αιόλου 23) οργανώνεται εκδήλωση αφιερωμένη στον Μίλτο Σαχτούρη,όπου ποιήματά του θα διαβάσουν οι ποιητές Κωστής Γκιμοσούλης, Νίκος Δαββέτας, Σωτήρης Τριβυζάς και Δημήτρης Χουλιαράκης. Το απόγευμα (7μμ) στο Μέγαρο Μελά θα διαβαστούν ποιήματα αγαπημένων ποιητών.Θα ακολουθήσει ρεσιτάλ κιθάρας από τον Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ