Παρασκευή 19 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Προσκεκλημένος ο Σεβάν

Παρακολουθήστε, σήμερα, στις 7 το βράδυ, το τηλεοπτικό περιοδικό του "902","Εναλλάξ".Η σημερινή "έκδοση" αφιερώνει ένα μεγάλο μέρος της στον Κούρδο καλλιτέχνη Σεβάν Περουέρ,ο οποίος μιλάει για τον Οτσαλάν, την περιπέτεια του κουρδικού λαού, τους αγώνες του για τη δημοσιοποίηση του κουρδικού ζητήματος και τα σχέδιά του για το επόμενο διάστημα και φυσικά θα τραγουδήσει.

Στις υπόλοιπες σελίδες του τηλεοπτικού περιοδικού θα δείτε τον ζωγράφο Αλέξανδρο Ισσαρη,που μιλάει και παρουσιάζει τη δουλιά του με θέμα το ανθρώπινο σώμα. Είκοσι πέντε πίνακες της τελευταίας τριετίας παρουσίασε ο γνωστός ζωγράφος, στην αίθουσα τέχνης "Σκουφά". Κεντρικό θέμα και στα έργα αυτά του καλλιτέχνη είναι το ανθρώπινο σώμα, που εμφανίζεται γυμνό, διαμελισμένο, διαφανές ή ντυμένο με βαρύτιμα ενδύματα, δίπλα σε ονειρικά τοπία, νεκρές φύσεις, μηχανές και μνήμες του ανθρώπινου πολιτισμού. Ο ζωγράφος, ξεκινώντας από μια βαθιά βιωμένη παράδοση, προχωρεί σ' ένα ουσιαστικό σχόλιο της σύγχρονης πραγματικότητας, στο οποίο δεσπόζουν η αγωνία των ανθρώπων μπροστά στη φθορά του χρόνου, ο κατακερματισμένος ερωτισμός, η επίκληση της χαμένης ιερότητας των σύγχρονων κοινωνιών.

Επίσης, φοιτητές καταθέτουν τις απόψεις τους για τον πολιτισμό, μουσική από το Ωδείο Χαλανδρίου και το "Εναλλάξ" κλείνει με συνέντευξη της σκηνοθέτη, ηθοποιού και εκπαιδευτικού Τόνιας Σταυροπούλου,η οποία μιλάει για τη νοηματική γλώσσα και το "Θέατρο των Κωφών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ