Παρασκευή 19 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η "διαφάνεια" μιας αγωγής

Αγωγή κατά του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Νίκου Καϊμάκη κατέθεσε η εταιρία τηλεμετρήσεων AGB. H εταιρία καταγγέλλει το μέλος του ΕΣΡ για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος της AGB, επειδή ο Ν. Καϊμάκης στην εκπομπή της ΝΕΤ "Τι τρέχει;" τόνισε ότι δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι μετρήσεις της εταιρίας, από τη στιγμή που δεν είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Διαφάνειας του υπουργείου Τύπου.

Η AGB είχε καταθέσει αίτηση στο υπουργείο Τύπου δύο φορές το 1997 και 1998, προκειμένου να εγγραφεί στο μητρώο. Οι αιτήσεις δεν έγιναν αποδεκτές, με το αιτιολογικό ότι η εταιρία δεν πληροί τις προϋποθέσεις που έχουν σχέση με τη διαφάνεια.

Ο Ν. Καϊμάκης χτες, μετά το πέρας της συνεδρίασης του ΕΣΡ, μιλώντας στους δημοσιογράφους, έθεσε το ερώτημα γιατί η AGB έκανε αγωγή κατά του ίδιου και όχι κατά της εκπομπής και της ΕΡΤ. Αναρωτήθηκε, επίσης, γιατί η εταιρία πριν κάνει την αγωγή δεν έθεσε θέμα επανόρθωσης. Υπογράμμισε ότι η προσφυγή της AGB δεν πρόκειται να τον τρομοκρατήσει και πως η αγωγή δεν έχει νομικό στήριγμα. Οταν μάλιστα συζητηθεί η υπόθεση στο αρμόδιο δικαστήριο, το μέλος του ΕΣΡ θα ζητήσει να παραστούν ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας και ο πρόεδρος του ΕΣΡ Π. Παναγιώτου.

Θέμα, όμως, έχει προκύψει στη συμπρωτεύουσα με 24ωρα προγράμματα πορνό περιεχομένου, που προβάλλουν τρεις τηλεοπτικοί σταθμοί. Ο αρμόδιος εισαγγελέας με επιστολή του προς τον ΟΤΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητά τη συνδρομή του, από τη στιγμή που δεν έχει τον κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό, για να εντοπίσει από πού εκπέμπουν οι τρεις τηλεοπτικοί σταθμοί. Ο εισαγγελέας περιγράφει τα προγράμματα που εκπέμπονται μέσω ταινιών και τηλεφώνων και ζητά τη βοήθεια του ΟΤΕ. Το ΕΣΡ έχει ενημερωθεί για το ζήτημα και εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους αυτή η κατάσταση μπορεί ν' αντιμετωπιστεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ